Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Repasovane turbo

Od: klara*

Dobrý den. Mám Superb 2 rok výroby 2010 125 kw automat 2.0 TDI

Nechala jsem jednomu servisákovi udělat radiator. Nakonec se přislo na to že je prasknuta hlava a je potreba repas. Když to nechaval repasovat tak uz jsme udelali rozvody vstriky egr ventil a turbo. Problem je že to auto nemám už od 28.1.2026 a dnes je 15.06.2026 prý je to kvuli repasovanému turbu. Servisak už tym dal 3 turbo no pri vyssich otackach motor háže do nouzaku a rozsviti se kontrolka motoru a zhaveni. Servisak mi říka že je potřeba prostě naladit to turbo. Motoru se proste neliby rozsah pohybu lopatek. Nebo-li ovladač turba - mezni hodnota nedosažena. Je možné ze proste je to fakt tím turbem? to turbo dela už cca 2 mesice a porad nic. Jsem z toho uz zouala. Neporadi nekdo co s tim? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Jo, právník, znalec mechanik a spousta nervů, času a peněz. Ovšem bez papíru, svědků a zdokumentovaného stavu před, to bude těžký. Znám to osobně, nakonec bylo auto šrot, peníze tahu a "mechanik" se, smál. *cert*

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, patrně to není servisák a auto vám postupně rozebral či ještě rozebírá. Ani nechci vidět ten účet + navíc, že to nemáte vše na papíře, ale jen per huba? Fotky stavu, najeté km a stav nádrže taky nemáte odsouhlasen, že?
hodnocení

No za auto jsem od ledna dala nejakych 130 000kč co rikaj lidi ze za to co vsechno udelal tak je to dobra cena. Vsechno je jak pisete bez papiru. Před 4 tydny jsem se byla kouknout na auto mel ho na zvedaku vypadalo ze je komplet krome pridavneho cerpadla na turbo ktere zrovna menil. Pak dva dny na to mi posilal video jak s nim jede a kdyz mu pridal otacky tak mu auto spadlo do nouzak. Tak ted nevim co mam delat. Veskere finance jsem mu uz dala. Nemam moznost jit nekam jinam bojim se ze na to nebudu mit finance takze je to takovy no všeliaky. Dekuji za odpoved

trtr
Zdravím, je tedy nevím, ale tady je všechno špatně. Cena je hrozná a servis taky a to ani nic nevidím. *hi*
P.S.: Je to šlamastyka, to je tak zaplatit autorizovaného mechanika, nebo toho kdo koncern skutečně umí do šroubku, aby to s Vámi na místě omrknul. Obávám se, že jste to jednak přeplatila a pak vše co mělo cenu a bylo ok je starý díl z melouchu paralelně. Nemá náhodou mechanik, jeho rodina či někdo v okolí stejné auto?

asd1
hodnocení

0x

Cena šílená.. Evidentně neví co s tim a jen kecá. Kdoví co tam namontoval... Původní turbo ti nejspíš šlohnul nebo "jen" pojebal.

Dát to jinam kde to umí zdiagnostikovat a dát dohromady... Ovšem do motoru napadeného debilem se dobrému mechanikovi moc chtít nebude, a pokud se najde tak to bude stát další prachy...

Jde o dost peněz, tak doporučuju právníka (pokud máš zakázku písemně a ne jen per huba - není schopen splnit zakázku.

No právě, do toho nikdo rozumnej nepude. I když vyřeší turbo, tak se klidně podělá něco z toho rozvrtanýho, třeba hlava, a pak se bude muset dohadovat, kdo za to může.
Navíc, jak se v tom začne vrtat někdo druhej, už za nic nebude ručit ten první, i kdyby se motor úplně vysypal.

hodnocení

0x

Blby no. A jak uz nekdo nahore napsal, vse spatne.
Obratte se okamzite na advokata.
---
Obecne:
1. Zajistete si okamztie veskere mozne dukazy. Dohledejte platby, bankovni prevody, vybery hotovosti, ulozte veskerou komunikaci, SMS, WhatsApp, Messenger, e-maily, videa a pod, sezente si svedky, kteri byli u predani auta nebo penez.

2. Prestante telefonovat, zacnete komunikovat pouze pisemne, hovory si nahravejte.
Doporucene s dodejkou zaslete servisu vyzvu k dokonceni opravy a predani veci se stanovenim lhuty. Pevny a primereny termin na dokonceni opravy a predani. Deset dni by melo stacit. Uvedte, ze po uplynuti lhuty odstoupite od smlouvy a budete žádat vrácení cele castky 130 000 Kc.
Smlouva existuje, byt pouze ustni.

Pokud toto nepovede k naprave, bude nutne poslat predzalobni vyzvu a nasledne i pocitat s nutnosti se soudit.
130t Kc uz za to rozhodne stoji.
Pokud servis auto vrati neopravene, nebo jen castecne, ale o penezich by se dal bavit nechtel, je nutne trvat na sleve. S obdobnym postupem.
Kazdopadne, bez predchoziho obraceni se na pravnika se auto nesnazte nikam v mezicase odvezt, a samozrejme ani servisu v zadnem pripade neposilejte dalsi penize.
Hned zitra rano bych byt vami zacal pravnika shanet.

olin
hodnocení

0x

Dá se sehnat motor i turbo z bouraného auta, co má málo najeto.. Vypadá to, že si s tím neví rady a má další práci a došly mu zvedáky v servisu*smich* Nejdříve měl servismen vytáhnout diagnostikou všechny chyby a podle nich postupovat-vylučovat co to může být

trtr
Bohužel ani diagnostika není modla, ani křišťálová koule. Je to jen pouhý měnič, bez znalostí a hádá a, auto prasí a prasí. S nástupem AI a s čínskou diagnostikou bude takových "expertů" ještě víc.
To jo, 15 let starej bouranej dehtovej sup, tam bude motor vonět novotou. ;)
k2

@olin: Kde konkretne se da sehnat 10 let stare 2.0 TDi 125kW, co ma malo najeto?

olin

k2: když se chce, všechno jde. U dýzla málo najeto znamená i 250 000km(udržovaného)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]