Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenost použití Aditiv do oleje a do paliva benzínu.
Vyskočila na měn reklama aditiva do oleje od firmy METALTEC. A potom aditiva od BG PRODUCT.
Chci se zeptat na zkušenosti, zda to opravdu funguej to.
Mám dvě auta Thalia 2010 1.2 55 kw a Logan MCV II 0.9 TCE.U obou my měnily olej v servisu (cca před 2 měsící) a hledám něco, co bych mohl tam rovnou nalít už teď bez nutnosti znovu měnit olej.
Nebo jestli mi poradíte jiný produkt, který bych tam mohl dát jako aditivum do oleje
Popřídaě mi prosím poradte, jaké aditiva dávate k benzínu.
Občas jsem přidal VIF do palivové nádrže, ale moc rozdíl jsem nepoznal. Zda to pomohlo nebo ne.
Až po použil BG 208 44K 325 ml - Čistič palivové soustavy pro benzínové motory. Do svého 15 let starého auta. To mi pomohlo a musím říct, že to opravdu funguje. Trochu se mi snížila spotřeba paliva, studené starty se zlepšily a motor se malinko uklidnil.
Když jsem dal to samé do mého druhého auta, které je staré 7 let z výroby, tak tam jsem moc rozdíl nepoznal. Možná hraje roli i to, že novější auto je motorově víc v pořádku. Sice i tam se mi ozývají zvuky, které se mi moc nelíbí, ale v servisu mi řekli, že se nemusím znepokojovat, že je to v pořdáku.
Takže chci primárně zkusit něco do oleje nějaká aditiva a i popřípadě do paliva nějaké aditivum, které pročistí pěkně do hloubky.
Posílám fotky na všechny zmíněnné aditiva
Pokud máte tip na jiný aditivum do pro vstřiby benzínu a nebo tipy na aditivum do oleje budu rád.
Děkuji a přeji hezkou neděli
2x
Do auta tankuji pouze Vervu 100. Do naftoveho Vervu diesel. I motorky s karburatorama krmim pouze Vervou 100. Tam to funguje, benzin bez bioslozky neucpava trysky. Aditiva do oleje jsou kravina. Staci menit olej co 10 az 15 tisic km a je klid. Kazdy olej obsahuje vlastni aditiva a cisti motor. Proto je vyjety olej cerny, protoze je nasycen rozpustenym karbonem. Nejvic skodi kratke trasy se studenym motorem. Neni od veci nekdy motor poradne prohnat az do omezovace. Nebo ho drzet tzv. pod krkem, treba na 3 do dlouheho kopce. Samozrejme az je komplet prohraty na provozni teplotu. Vse ostatni jsou kraviny, lakadla na tahani penez z penezenky.
Dobrý večer, souhlasím s Vámi. Měnit olej 1 ročně nebo po 10 - 15 tis. kilometrech. Používat Vervu 100. Tj. Jen premiový benzín. Rozumět zrychlovat a zase spomalovat motor. Nejezdit jen krátké trasy. Se vším souhlasím.
Já bych spíš potřeboval motor pořádně pročistit. 16 let starý a projevuje se to na něm. Vyšší spotřeba, hluk, zvuky, vibrace a jiné, snížit tření. Mám už starší motor a né vždy s ním bylo nakládáno, tak jak je popsáno nahoře, tudíž mu chci dopřát jednou za čas nějaké pořádné čištění...
Přeji hezký večer.
Lukáš
Dobry vecer, uprimne me tesi, ze souhlasite a mate tendenci se drzet doporuceneho postupu. Kazdy novy olej je sam o sobe aditivovany azaz. Takze dejte novy olej, pojezdete 5 tisic km, vypuste ho a dejte novy i s filtrem. Timto motoru prokazete nejlepsi sluzbu. Ty vibrace a ruzne pazvuky ale nesouvisi s tim, ze by se v motoru neco hur tocilo, nebo mela klikovka problem se tocit v zanesenem motoru. Tu bych se zameril na kompletni palivovou sestavu. U dieselu byvaji na vine vstrikovaci trysky, nebo uz unavene vysokotlake cerpadlo. Taky muzou vstrikovace uz propoustet naftu do prepadu a ridici jednotka uz sotva stiha korekci vstriku. U benzinu zase nejcasteji problem svicky, zapalovaci civky, lambda sonda. Taky po tech letech uz muzou byt unavene silentbloky co drzi motor v kastli. Taky spousta lidi podcenuje dvouhmotove setrvacniky. Ty jsou casem uz tak vytlucene, ze dokazi svymi vibracemi rozvibrovat i tank.
2x
Ohledně VIF do palivové nádrže: letní je spíš kvůli biosložkám, aby je rozpustil a zimní aditivum u nafty je na "tekutost"- někdy se s autem jede jednou za měsíc a pokud náhle přijdou velké mrazy, mohla by nafta "ztuhnou". Zároveň by VIFko také mělo rozpouštět biosraˇky. Ideálně brát palivo bez biosložek a lepší motorový olej+pravidelná výměna oleje a filtru. Do vyběhanějších motorů používám motorový olej s nanočásticemi od Millers Oils, motory mají lepší zátah od nižších otáček, ale cenou je ten olej minimálně 2x dražší. Jiné přípravky bych do "auta" nelil
0x
A proc tam chcete lit nejake opici kapky, respektive co si slibujete (jaky ma byt vysledek) od prilevani aditiv do jiz z vyroby aditivovaneho oleje?
doplněno 14.06.26 21:54:
Kde konkretne a proc chcete snizovat treni a u jakych dilu chcete prodlouzit zivotnost? Respektive kolik ma takova 16 let stara Thalia najeto a jak dloho ji jeste hodlate provozovat (ci kolik s ni jeste najet km)?
Respektive mel jste dole vanu nebo ventildekl, nebo z ceho prameni Vase utkvela predstava o potrebe "cistit motor"?
0x
Mě bezproblémově funguje Metabond do oleje včetně CL a VIF do paliva. Zvláště u startů v mrazu VIF v naftě funguje bezvadně a Metabond CL opravdu motor vymeje od všeho možného a nic neucpe.
Dobrý večer, a chci se zeptat. Metabond do oleje. Stačí to nalít jen do olejové nádrže. Olej jsem měnil 2 měsíce zpátky. Děkuji.
0x
Až na pár výjimek u většiny starších typů aut motor se základní i za zanedbanou údržbou hravě přežije v plné kondici zbytek auta. A tu hrstku motorů, která ne, ani svěcená voda nezachrání, protože konstrukční vadu nebo skutečnou zásadní poruchu žádné aditivum neodstraní.
Osobně používám VIF do paliva doufaje hlavně v prodloužení jeho trvanlivosti a trochu čistících schopností, které ale paradoxně zvyšuje už také přídavek nenáviděného lihu v benzínu.
V oleji je nejlepší aditivum čistý olej, myšleno často měněný.
U když by mě zajímaly zkušenosti s aditivy na bázi molybdenu, který by měl mít proti opotřebení tak neskutečné vlastnosti, že by motor musela ochránit jedna náplň snad po celou životnost
Ale asi protože pevné částice v kombinaci s nečistotami a filtr je důvod, proč to není v každém oleji ...
Pak vše se dá předávkovat, resp. všeho moc škodí -> hypervitaminoza, u auta chudák hadičky.
Do oleje jsem jsem něco dál dvakrát - dávno u feldy 1,6 preventivně proplach po dlouhodobém používání snad castrolu gtx3 nebo čeho. A pak loni do oktávky kvůli emisím (stejně neprošel kat) nějaký zahušťovadlo z velký plechovky a k tomu lahvičku ještě něčeho dalšího
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.