Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvor v nárazníku

Od: petr®

Zdravím.

Věděl by někdo, k čemu je tento kulatý otvor v nárazníku? Je to Škoda Fabia III.

Děkuji.

Otvor v nárazníku

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Je to otvor kam našroubujete tažné oko v případě že se vám porouchá auto a budete potřebovat odtáhnout
Oko naleznete většinou v kufru u rezervního kola kde je i hever a klíč na kola

...a myslím, že má levý závit.

km

proč levý závit?

asd1

Proti lidový tvořivosti, podobně jako na PB flaškách ;)

km

aha, rozumím, díky.

ten problém levého závitu mne zaujal-a pohledal jsem na netu-první věc a tady se musím pochválit -co mne taky napadlo je to že je to prostě specoš závit a super materiál aby se tam prostě nedalo strčit něco jiného z menší pevností a ono to pak celé při vlečení se vytrhne... a někoho pak ten kus železa na laně třeba i zabije-a druhá věc- to má něco s povolováním kdy se to oko má při tažení přes to lano utahovat oproti pravému závitu

asd1

A ten pravej závit se tam objeví přibližně kde?

jestli je to myšleno na mne...----- tak já to myslel tak že kdyby tam byl na tom tažném oku pravý závit který se tam samozřejmě nedá dát a ani se tam neobjeví-- nevím jak jste na to objevení pravého závitu přišel...ale jsme lidé různí s různými myšlenkovými pochody že?...tak by se to lano jak se napíná,povoluje a točí při tažení tak by se ten pravý závit mohl při delší jízdě vytočit a bude zle-oproti tomu levému který se utahuje při stejné činnosti-jak jsem psal je to vyjádření z netu z jiné chytré hlavy ne mojí-což jsem napsal takže už Vám asi více o té problematice nenapíši...*ee*

km
a ta rotace lana jednim smerem se objevi jak? to je neco jako vir na vode a distribuce pro jizni polokouli bude dodava vozy s druhym zavitem? ... :)

Kornel,

"napíná,povoluje a točí při tažení tak by se ten pravý závit mohl při delší jízdě vytočit"

to máte odkud? Nikdy jsem to nezažil, ani neslyšel.

Jaki fór je to dobrý.

hodnocení

4x

Zdravím,

každé auto má svůj manuál....

str. 158, návod jak vytlačit krytku a našroubovat doleva tažné oko... :)

Otvor v nárazníku #2

hodnocení

3x
Že má tažné oko levý závit jsem netušil asi 10 let řízení, myslím že dokud jsem nepotřeboval Felicií odtáhnout druhou. Celkem zdržení, ještě, že to bylo na parkovišti a ne někde na dálnici... Zlatej favorit s okem napevno navařeným pod nárazníkem.
A kdyby to aspoň bylo fakt všude doleva, v garáži mám nad vraty jako kladívko na zadrhávající zástrče nějaké plonkové tažné oko, vlastně tam už leží směs nějakých 6ks, z toho 4 mají levý vnější a 2 pravý vnitřní závit.
Na každou kokotinu musíme mít v té unii předpis, ale aby měla všechna auta tažná oka stejná a ideálně záměnná, stejně jako jednotné provedení páčky otevření kapoty, s tím nikdo nepřijde:(

hodnocení

2x
Až to přestane jet, kam dáš lano na odtažení?
olin

..zůstane vzadu v kufru*smich*

hodnocení

2x

Otevřte páté dveře, zvedněte kobereček a v nářadí u rezervního kola najdete oko na tahání. Již kolegové sdělili, kam ho našroubovat.

km

ještě napište, jak se ta zátka bez poškození má vyndat :)

něco nechám na jiných, co budou mít u sebe při cestování.

bear

Zátka se musí v některém okraji po obvodu zamáčknout a diagonálně na opačném kraji povyskočí hranka jakoby mince té zátky. Za tu pak už vydloubneš.

Rozhodně to nešprtat v hraně nožem a nepoškozovat lakování!

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]