Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučíte někoho na výběr a prověření ojetého rodinného auta v Praze?

Od: gabika

Ahojte,obracím se na vás s prosbou o doporučení. V nejbližší době budeme pořizovat větší rodinné auto, ideálně nějaké MPV nebo prostornější vůz pro rodinu, a ráda bych našla někoho zkušeného, kdo by mi s výběrem pomohl. Autům se příliš nevěnuji, takže bych ocenila službu, která dokáže nejen zkontrolovat konkrétní vybrané auto, ale ideálně i pomoci s jeho vyhledáním podle rozpočtu a požadavků. Hledám někoho, kdo prověří technický stav, historii vozu, případně se mnou zajede na prohlídku a poradí, zda má smysl dané auto koupit. Nejlépe Praha a okolí, ale není to podmínkou. Máte někdo osobní zkušenost s podobnou službou nebo konkrétním člověkem, kterého byste doporučili?Předem děkuji za všechny rady a doporučení

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marcela
hodnocení

2x
Ahoj Gabiko, my s manželem nedávno řešili úplně to samé. Na doporučení jsme zkusili kluky z Petrek Motors v Praze a nemůžeme si je vynachválit. Pomohli nám auto jak vyhledat, tak kompletně prověřit. Našli nám super Sharana, všechno proběhlo hrozně rychle a profesionálně. Auto máme už několik měsíců, jezdí bez problémů a všechno je v naprosté pohodě.
gabika
hodnocení

Děkuji moc za rychlou reakci a doporučení. O Petrek Motors jsem už tady na fóru několikrát četla, tak jsem se na ně dívala podrobněji. Prošla jsem si jejich ceník, služby i recenze a zatím na mě působí velmi dobře. Přesně něco takového hledáme, protože bychom ocenili nejen kontrolu auta, ale případně i pomoc s jeho výběrem.Ještě počkám, jestli se neobjeví nějaká další doporučení, ale zatím mi to přijde jako jedna z nejrozumnějších možností. Ještě jednou děkuji za tip Gabi.

rozhodně bych nedoporučil firmu, která si musí na fórech takovým ubohým způsobem vytvářet reklamu

nardo33
hodnocení

Já mám osobně dobrou zkušenost s Auto Bez Obav. Využil jsem je už dvakrát a pokaždé spokojenost. Poprvé jsem měl na kontrole pana Lexu a byl opravdu pečlivý, všechno mi vysvětlil a auto důkladně prověřil. Podruhé jsem měl pana Petreka a také naprostá spokojenost. Kontrola byla detailní, dostal jsem fotky, report a hlavně jsem měl jistotu, že vím, co kupuji. Za mě tedy Auto Bez Obav určitě doporučuji. Mají tam více techniků, u každého jsou vidět recenze a moje zkušenost byla v obou případech velmi pozitivní.

petermotors - Milan Petrek r 1994- Slovák, který přišel podnikat 6/2025 do CZ. Živností má přes 30 všech typůAUTO BEZ OBAV, s.r.o. firma od 1/2024 - pan Černý ročník 1980 s virtuálním sídlemMáte ještě jiná doporučení? Před tím se můžete zamyslet, proč vaše odpovědi na vaši otázku mají stejné podbarvení...

nicol63
hodnocení

2x
Já mám zkušenost s více službami. Hodně lidí doporučuje Automato nebo Auto bez obav, kde si můžete vybrat konkrétního technika. My jsme dříve využili Auto bez rizika a byli jsme spokojeni. Známí zase kupovali auto přes Petrek Motors a také si jejich přístup chválili. Za mě záleží hlavně na tom, jestli preferujete větší firmu, nebo spíš menšího technika s osobnějším přístupem. V Praze je naštěstí výběr poměrně široký a určitě se dá najít někdo spolehlivý, kdo pomůže jak s výběrem, tak s prověřením auta před koupí.

k2
hodnocení

2x

Koukam, ze holky si tady vystaci celkem samy...

bmwe39
hodnocení

0x

Já to většinou řeším tak, že si vezmu svého automechanika, který je kamarád, a zajede se na auto podívat se mnou. Připojí diagnostiku, zkontroluje technický stav a většinou pozná, jestli tam není nějaký větší problém. Samozřejmě to není úplně stejná a tak podrobná kontrola jako u firem, které se přímo specializují na předkupní prověrky vozidel. Navíc ne vždy má čas. Proto souhlasím s ostatními, že pokud člověk nemá svého mechanika, tak jsou služby zaměřené přímo na kontroly aut před koupí určitě dobrá volba. Osobně jsem slyšel dobré ohlasy třeba na Auto Bez Obav a další podobné služby, které se tomu věnují profesionálně. Naopak u Automata jsem zaslechl spíš rozporuplné zkušenosti, takže tam bych byl opatrnější. Ale obecně mít u koupě auta někoho zkušeného s sebou je podle mě určitě základ.

fggggb
hodnocení

0x
Dělat si takovýmto způsobem reklamu způsobí to, že minimálně já si zapamatuju, že tyhle dvě firmy prostě nechceš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]