Nejste přihlášen/a.
1x
Nevim jakou matku jsi vymontoval, ale ja tam tu celni matici stale vidim. Bud si sezenes nebo vyrobis klic, nebo to za jednu diru sprajcnou - ve smeru povolovani a za protilehlou diru poklepavat - opet ve smeru povolovani, az se matice uvolni a pujde vysroubovat.
Pak uz by to melo jit cele vytahnout.
0x
Píšete, že "matka" je vytočena. Nebylo by lepší foto, co vlastně je venku a co zbylo na válci? Mám v tom asi zmatek, ale "matka" je díl s vnitřním závitem a tenhle díl se 4 dírama pro čelní klíč bude mít závit vnější, ne?
Co tedy zbylo na válci? Plášť zakončený vnitřním závitem a "hlava válce", tedy díl skrz který prochází pístní tyč? Co je v meziprostoru? Neskrývá se tam v drážce drátěný kroužek? Nelze po odstranění toho dílu, který máte venku zatlačit hlavu dovnitř? Jeden ze systémů používá drátěný kroužek (něco jako segrovka), který je kryt vybráním v hlavě a bez vypuštění válce a zatlačení hlavy o pár mm dovnitř válce to nikdo nerozebere. Další systém má podobný kroužek, který je ale do drážky navlečen zvenčí, přes díry vyvrtané do obvového pláště... Systémů je více.
doplněno 01.06.26 19:01:
Co jsem tak koukal do rozpisu náhradních dílů, který bohužel není do podrobna, na vnějšku hlavy je obligátní o-kroužek. Ten dokáže potrápit. Po pár desítkách let změní strukturu k nepoznání a bohužel i objem. Pokud se kousne někde za závitem, může působit jako dokonalá brzda.
0x
Můj první nápad je: vyšroubuj šroub, kterým je dotažený ten přívod oleje (pokud tam je šroub, protože z těch fotek nejde poznat skoro nic). Možná ten šroub zasahuje do vnitřku válce a brání vytažení předního víka.
Dalším krokem bude porovnání délky závitů v trubce a na tom čemu říkáš vyšroubovaná matice. Pokud je v trubce o pár závitů víc než na matici, tak tam asi nic na závitu už nedrží. Pokud závit pokračuje, tak můžeš zkoušet vyšroubovat, ale takovou konstrukci jsem ještě neviděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.