Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chopper Marodr 250

Od: cxorimax
Mám moto chopper 250 Marodr.Nesviti mi kontrolka neutralu,při nastartování a postavení moto na stojan motorka zhasne.Docetla jsem se v manuálu,že by mohlo jít o nějaké čidlo,ale nevím kde jak vypadá a kde jej hledat a jak zkontrolovat ev.vyměnit, také v řazení těžko "hledám"neutrál.Porsdi mi někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

0x
Kvůli bezpečnosti mají motorky takový bezpečnostní prvek: při nastartovaném motoru a vyklopeném stojánku po zařazení rychlosti motor zhasne. Je to proto,aby někdo neodjel s vyklopeným stojanem, což by vedlo k havárii v první zatáčce.
Pokud se vám blbě hledá neutrál, vypadá to na problém v převodovce a ve spínači neutrálu. Spínač neutrálu se dá zkontrolovat zvenku, oprava převodovky je ale už na servis.

cxorimax
hodnocení

Dík,ale kde to čidlo hledat?

hodnocení

0x

Jo, to vypada na cidlo neutralu. Kdyz spravne necidli, tak si motorka mysli, ze je stale zarazena rychlost a pri vyklopenem stojanku okamzite vypne zapalovani.
Spinac neutralu je u radiciho valce. V jeho ose. Coz asi stejnak nevis kde je. Hledej u radici paky (ne u prepakovani, pokud mas). Klasicky z leveho boku motoru, temer vzadu, bezne to vypada jako male vicko na dva sroubky, obcas jenom na jeden, obcas je to spise ve forme zasroubovane rolny (tento typ byva kolmo na radici valec, casteji u motorek, ktere neukazuji zarazenou rychlost) a vzdy od toho vede (vetsinou na prvni pohled ne prilis vidittelny) drat. V nejhorsim je to i pod nejakym dalsim deklem, ale to nebyva caste.
Nez se pustis do vymeny, tak jeste stoji za to prohybat dratkama a zkusit nejakym odmastovacem procistit spisnac sklopeni stojanku. Je dole u kloubu stojanku a vetsinou je totalne zasrany od retezoveho kolomazu.
Ten, kdyz spravne necidli, tak take muze delat problemy, kdyz si motorka mysli, ze je stale sklopeny, ale to je vetsinou problem kdyz se chces rozjet a nebyl by duvod, aby nesvitilo svetylko neutralu.
Kazdopadne nic tim nepokazis ho procistit a zahybat dratkama.
No a pak uz nezbyva nez vymenit to cidlo neutralu. Nejduleziteji u toho je nastudovat si, kudy vede soucasny drat, aby si ten novy natahl stejnou cestou, coz obcas byva nesnadne a nejtezsi obcas byva dostat se ke konektoru spojujici drat od cidla se zbytkem elektrickeho svazku. To je vetsinou nekde utopene v hloubi motorky, aby to hloupe netrcelo ven.
Ale jinak je vymena otazkou par minut.
Vygoogli si, jak ten spinac, ktery hledas, presne vypada u tve motorky a pak uz ho najdes behem chvilky.

cxorimax
hodnocení

Jdu na to! Drž mi palce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]