Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz 4m prken

Od: korinek
Zdravím pánové. Potřebuji zajet pro pár terasových prken (4m). Mám dvou metrový vozík. Počítám s půl metrovým přesahem dopředu a dozadu tím pádem zbývá 1,5 metru... Myslíte že neprasknou? *nevi*

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x
Zabrzdis a máš je v okne ;)
Zapichni je do vozíku a dozadu přesah 2m. Neprasknou, můžeš je dát i nastojato pokud jich je aspoň 5 ks.. svazes a máš z nich tramek.
Do vozíku dopředu zátěž aby těžiště bylo před nápravou.
Na konec červenej hadr (pouziva/uznává se i vesta)
korinek
hodnocení

Nastojato? *sok*
korinek
hodnocení

Ježiš už mi to došlo:-D Já si idiot hned představil, jak je vezu 4metry do výšky:-D :-D
konecek

Ano, nastojato ale myšleno jako na opak k naplacato ne opak k naležato. Tedy budou ležet nastojato ;)

korinek
hodnocení

Jinak v okně bych je mít neměl, výškově to vychází zhruba do půlky zadního víka...
To je dobrá myšlenka je postavit a svázat... To mě nenapadlo, děkuji *palec*
To už prasknout opravdu nemůže.
bear

tedy otočit na hranu "na kant" ;)

vernon
Na bok (na hranu)...

km
hodnocení

2x
bude to v pohode. pojedete pomalu a date na konec trenyrky. pevnost prken zvysite, pokud je date navysku.

hodnocení

2x

Šoupnul bych to do kombíka, zadní sedačku do roviny, přední opěradlo sklopit co to jde a zastrčit k nohám spolujezdce.

Vezl jsem takhle pětimetrové trámy a bez problému.

A nebo pak kabrio.

Převoz 4m prken
Převoz 4m prken #2

Vezl jsem přes půl Prahy 6m trám. Šlo to, jen jsem musel hlídat konce v zatáčkách. Naštěstí byl trám dost vysoko, takže nehrozilo, že někoho sejmu.

Převoz 4m prken #3

ppp
hodnocení

1x

Ja vozím 6m na strese... ale jen do 100-150 kg cca a opatrně..

Pokud ti přesahuje půdorys >1 metr, stačí označit červeným hadrem... me nepřesahuje bo 1M dozadu a druhy dopředu :/)

hodnocení

0x
Nevím, jaké (a jak pěkné ;) ) máte auto, ale já na O1 z tohoto nikdy nedělal vědu, pokud to bylo do 50 kg, hodil jsem to při cestě z práce na zahrádku, pokud víc, tak na sklopené sedadlo spolujezdce a nechal čouhat pootevřeným kufrem. Časově to vycházelo o dost líp, než šaškování s vozíkem.
korinek
hodnocení

Pro tyto akce mám starou Fabii. Takže o škrábaneček mi nejde... Ovšem dvacet prken rvát do auta :-D To mi ten vozík přijde komfortnější...
A hagusy ta babča nemá.
Když jsem vezl víc palivového dřeva, než se mi vešlo do/na navršený vozík, vyplnil jsem s ním kromě kufru a zadních sedaček i 500L střešní rakev :) Mám v oktavce pro takové případy zadní péra z nejtěžší verze kombi superba 4x4, takže to ani nesedne :)
To bude kolem 300 kg, lepší položit šikmo od sedačky spolujezdce doražené k palubce a dozadu šikmo doleva, nebo se to dá vzít na 2x. :).
Na ten vozík to holt musíte o dost líp přikurtovat a vyvážit.

el
hodnocení

0x
Co to je za vozík že jde naložit jen půl metru před korbu.
Mám obyčejny agados a 4 m prkna, trámy nebo profily jsem vezl několikrát a vždycky bylo těžiště před nápravou. Když jsem měl obavu že to neunesou bočnice hodil jsem dovnitř balík polystyrenu na něj osob desku aby se váha rozložila.
Samozřejmě přikurtovat dobře na více místech. Nepoužívat žádné gumičky s háčky, to použít leda tak na na praporek k označení nákladu.
korinek
hodnocení

No, myslím že standardní... Nenarvu prkna přímo na auto přeci... :-D
Nevím jak dlouhou vy máte oj, ale já mám mezi autem a vozíkem 70cm.
Tak na místě nařezat na 2 m a je to vyřešené. :)
Aby to pak nebylo na jednom konci krátký.
korinek
hodnocení

No to neee, já je potřebuji vcelku *tyty*

tomkk - "...nařezat na 2 m..." *zed*

Případně je prohnat drtičkou a převést v pytlích, které se vejdou i do kufru. *haha*

km
oj 70 cm? to je hodne kratka
korinek
hodnocení

Je to tchánova samovýroba *nevi* :)
el
Dneska jsem že zvědavosti změřil tu na agadosu, má jen 90. Ale s tažným metr.
Od víka kufru je pak náklad ve výšce korby 115 cm cca.

el
hodnocení

0x
Já mám naštěstí víc jak metr od auta korbu vozíku, navíc náprava není uprostřed ale trochu víc vzadu. Těžiště je před ní i při převozu materiálu trochu delšího než 4 metry
Ve vašem případě stačí něčim zatížit předek vozíku. Dle váhy nákladů.

hodnocení

0x

Myslím si, že nebude na voziku Agados problém odvezt 4m prkna, kuknete na rozmery voziku

Převoz 4m prken #4
korinek
hodnocení

Ale to já to odvezu i na tom svém, nebojte, i zátěž si dopředu dám... Mě šlo jen o to, jestli to ta prkna vydrží a neprasknou :)
Postavit je na hranu mě nenapadlo :)
Ráno vyrážím *palec*
Ono to nepraskne ani když to bude na placku, žádný strach.
No já nevím, jestli těm údajům o vozíku aspoň jen trochu věřit, jestli výrobce krapet nepřehání. Když uvádí "ložná výška 485m", tak kolik potom vychází v reálu ostatní rozměry? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]