Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik síly vyvinout na správné zavření dveří u auta

Od: janecek
Koupil jsem si nové auto a vždy přemýšlím když otevřu dveře jak je správně zabouchnout jakým tlakem síly,aby dveře byly dobře domčené nebo naopak hrubou silou tam něco neprasklo v zámku. Máte to vychytané zavírání dveří u auta s citem nebo svižně bouchnout podobně jako to dělají strážníci rána slyšet až v blízkém okolí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

0x
Proč bouchat? Dveře u nového auta se zavírají prakticky samy, není potřeba s tím řezat. Je na to celé vývojové oddělení, které zkoumá hluk a lehkost zavírání.
U 31 let starého auta musím už trochu razantněji, ale pořád s citem.

hodnocení

0x

Musí stačit lehkým krátkým švihem, tedy i když dveře otevřete jen na cca 25 cm a prsty střední silou přivřete, musí se spolehlivě zavřít. Pokud to tak není, tak je něco špatně. Rozhodně se nepráská plně otevřenými dveřmi.

hodnocení

0x

Když jsem měl kdysi Felicii (rok 1962) s neoriginálním tesněním, muselo se dveřma skutečně dost prásknout. Když jsem to udělal u taxíku, myslel jsem, že mě taxikář na místě přerazí *smich*. V současnosti mám auto staré 21 let a dveře zavírám dvěma prsty a původní těsnění i tak dokonale těsní.

U nového auta bude možná chvíli trvat, než si těsnění trochu sedne, ale určitě to nebude mít výraznější vliv na sílu, potřebnou k zavření dveří. Že jsou dveře skutečně dovřené poznáte i na pohled.

k2
hodnocení

0x

Muzu se zeptat, co jste si koupil za nove auto a jake auto jste mel pred tim, ze jste zavreni dveri povysil na vedni disciplinu hodnou rozboru na poradte.cz?

doplněno 24.05.26 09:52:

A kde je tedy problem? To inzenyri v Boleslavi tak vyrazne prepracovali dvere, ze si ted nevite rady s jejich zavrenim? Nebo uz u predchoziho vozu jste mel problem vyvinout primerenou silu na jejich spravne zavreni a bojite se, ze u noveho je tez zavirate nespravne?

janecek
hodnocení

Škoda Octavia RS 2.0 TSI 195kW a předtím 1.8TSI 132kW

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]