Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta do 200,000-,

Od: filip78®
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat jaké auto byste mi mohli doporučit do částky 200,000. Mám v plánu koupit jiný vůz do pár měsíců a stále se nemohu rozhodnout, co zvolit tak abych neudělal špatný kup. Rád bych nějaký benzín v sedanu. Jsem mladý kluk, co by chtěl něco svižnějšího a především jako daily auto a hlavně také aby mě servis úplně nesežral. Zalíbil se mi např. Opel Insignia 1.6 turbo rok 2015 nebo Ford Mondeo 1.5 taktéž rok 2015. Předem díky za jakýkoliv tip a radu.
Výběr auta do 200,000-,
Výběr auta do 200,000-, #2

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na svém místě bych klidně ještě pár let zůstal u jedničkové oktávky a zbývajících cca 80% z uvedené částky tak ušetřil, respektive něco málo z toho dal bokem na běžný servis.
Není to jen o pořízení, ale záleží, s jakými investicemi počítáte následně, u desetiletého auta už to nebude jen o pravidelné výměně oleje...
Pokud je 200t max částka, kterou za auto můžete dát, reálně z toho radši tak třetinu odečtěte pro prvotní opravy v prvnim roce-dvou.

asd1
hodnocení

1x
10 let starej Ekobuřt... To rozchlastej. Nebo si nech 50k rezervu na generalku motoru ( praskají pisty i vložky valcu)

hodnocení

1x

Za tu cenu si nech proverenou firmou dotahnout od skopcaku dvoulitrovy Scirroco, zbyde i na servis a parady a zabavy s tim udelas vic nez s nejakym nudnym sedanem.

logan
hodnocení

0x

Dacii Logan

logann

Tazatel píše, že je mladý a chce svižnější auto, né že si chce dělat ostudu...

Proč dělat ostudu? Naopak, dát najevo, že má rozum, vyzrálejší lidi to takhle chápou.
el
Taky jsem byl mladý a blbý a myslel, že kolem aut se točí svět.
Taky doporučuju nějaký spolehlivý pekáč jako Dacia jestli je vůbec auto nutné.
vernon
Nesmysl. Cokoliv od Dáchčije je nespolehlivá bída, postavená z patnáct let starejch dílů Renaultu...
k2

@vernon: Muzete byt konkretnejsi, ohledne ne/spolehlivosti vozu Dacia, nebo to jen rikali chlapi v hospode?

Je mi 24, dneska lituju že jsem nešel do starýho Sandera který mě pro rohliky a bordel ze zahrady odveze stejně jako auto který jsem před 4 rokama koupil za 350k. Letos pořizuju nemovistost a je to znát, dnes bych měl víc…
První Sandera maj ještě atmošky a je snad nemožný aby to shnilo, to samé Thalie.

mathew
hodnocení

0x
Forda bych nebral takže zbývají 2 možnosti. Smířit se s tím Opelem a nebo našetřit dalších 50-100 tisíc a pak vám to vyjde na Mazdu 6, Toyotu, které jsou spolehlivější než ten Opel. V benzínu je bohužel v téhle kategorii u ostatních dost mizerný výběr a navíc opět mimo rozpočet.

hn
hodnocení

0x

Dnešní elektronické sračky si koupí za 200 000 jen blázen,co neví,co s penězi.Existují ojetá bezvadná starší auta za méně než polovinu,které to nové za 200 000 Kč přežijí.

k2

A prozradite nam, ktere ze to bezvadne starsi auto konkretne je?

hn
Dnes jsou dobrá starší auta tak levná,že nové si koupí převážně jen cvok nebo ten kdo má nakradeno...našamoněno.
A nějaký konkrétní tip by nebyl? Nebo to je přísně tajný?
hn
Záleží co chceš.Jestli auto na puberťácký závodění,kde se ani nenatáhneš,když ti bolí nohy nebo větší.Mám Peugeot Partner Tepee,který není ale na závodění ale je tam dost místa.
Aha, tak tenhle zázrak techniky má kolega z práce a ono to je jako letadlo. Hodina jízdy, hodina v servisu. Já myslel, že poradíš něco normálního. No, mejlil jsem se.

hodnocení

0x

Najděte si v super stavu auto do roku 2010 za 100t. Rozdíl je jenom v tom, že starší auta ještě bývala kvalitněji zpracovávaná, mají méně elektroniky (kurvítek).

Rozdíl mezi autem za 100 a 200t je jenom v "líbivosti" světýlek kolem palubní desky.

Pro "mladého" bych šel dokonce ještě níž - dobré auto, ve kterém se naučí jezdit, se dá sehnat za 50tis Kč. Svižně se v ČR legálně jezdit nedá, takže co se týče svižnosti, tady to chce spíš uklidnit hormony.

Pokud opravdu chcete sedan (z praxe tuto verzi považuji za nejhorší možnou variantu), přikláním se k jednomu kolegovi výše - Mazda 6, 2,0i 107/108kW - je to teda liftback, což je ještě použitelná verze, ale někdo třeba nerozlišuje od sedanu ;)

Namátkou - sauto.cz/...

Co má ten opel nebo ford lepšího za těch 200tis vs. 120tis Kč?

asd1

Ty 15+ let auta sice jsou ještě z těch co neni úplně spotřební zboží narvaný kokotinama, ale maj nalítáno a hlavně už hnijou.

Takový novější, ještě rozumný a i vcelku živý s příjemným motorem je ale třeba Tipo s 1,4 T-jet. Fiat ale nejspš nebude cílová idea tazatele :D

Za 200k by šel najít Focus ST ve relativně slušným stavu, nejlíp ještě pětiválec.

Ekobuřty povedený moc nejsou, hlavně praskaj písty a blok, mimo jiné.. Taky rozvody jsou dost drahá záležitost a ty s řemenem v oleji... No comment. Couračky a benzín v oleji = řemen se rozsype a ucpe sací koš ol.čerpadla a podobný vyfikundace... 1,5 jsou obecně dva naprosto různý motory + každej několik verzí, ael bez zásadního problému neni ani jeden z nich., do 10 let starýho bych nešel - tam budou ty rozvody + období kdy chcípne..

Mondeo je kočár na dálnici, na denní couračky moc velká nepraktická kráva.. Když už tak ne Ekobuřt ale dvoulitr TDCi (ale tam u olítaný káry hrozí že přijdou vstřiky - běžně dávaj kolem 300kkm)

hodnocení

0x

Pokud se v tom úplně nevyznáš a nejsi si jistý, kde na konkrétním autě hledat chyby nebo tak, tak bych doporučila určitě najít nějakou firmu, která ti jednak auto prověří, jednak ti třeba i nějaké doporučí, případně rovnou najde. Nevím, odkud jsi, ale já jsem takhle hledala vozítko jen po městě, aby nestálo hromadu peněz a pomohli mi kluci z proklepneme.cz. Jsou z Olomouce, ale jezdí po celé republice a fakt se to vyplatilo.

tm
hodnocení

0x
Chci luxusní rychlé auto ve výborném stavu do 200 tisíc... když lepší elektrokolo stoji 100 tisíc. Je zajímavé, že lidi jsou ochotni dát 50 tisíc ta televizi, 20 tisíc za mobil každé dva roky, 50 tisíc za kolo, ale auto musí být ideálně do 100 tisíc. Pak se nemůžeme divit, že naše silnice jsou vrakoviště, protože každá socka má pocit, že musí jezdit autem.
hodnocení

Tak proto se tu ptám a z většiny odpovědi já sám tedy usuzuji, že opravdu bude nejlepší našetřit dalších alespoň 100k a vzít něco už zas o chlup lepšího. A fakt nejsem člověk co by utracel za hovadiny ;)

Tak jsem zvědav, co vám zde pak poradí za těch 300k ;)
mathew

Za 300k je Mazda 6 takže problém s tím co vzít by byl vyřešen.

juzek
hodnocení

0x
Kup si Hondu civic 8g 1.8 benzín je to spolehlive auto a žihadlo taky,
juzek
Atmosféra, nezničitelný motor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]