Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoriginal katalyzátor

Od: allfonzo
Dobrý den chci koupit na Ford Focus 2006 neoriginální katalyzátor má někdo zkušenosti jestli vše pasuje a funguje jak má? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Náhrada funguje, na jednú emisnú, Na druhú už je väčšinou prázdny.

emise
hodnocení

0x

To může být dobrá ruleta

Jeden auto diagnostik o tom má pravidelný streamy tuším v sobotu - hledej na YouTube: Hampl

bear
hodnocení

0x

Katalyzátor zničí nefungující motor, takže je dobré před koupí mít závady motoru vyřešeny.

Pak bych koupil originál nebo použitý originál funkční.

mm
hodnocení

0x

Odpovím, ne zcela užitečně, z opačné strany:
Dneska je i "originální" katalyzátor sázkou do loterie. Mám ve Focusu takový originál, který pravidelně po vynulování diagnostiky po krátkém čase rozsvítí žlutou kontrolku se závadou "nízká účinnost katalyzátoru". Dělá to od samého počátku, žádná z možných reálných příčin to není, spouští se to náhodně, ale vždy při klidné a nenáročné jízdě po rovině (žádný záhul na plný kotel do kopce). Na vině je příliš "choulostivá" řídící jednotka, která určitý typ (neškodného) signálu nesmyslně vyhodnotí jako chybu. Ověřeno více odborníky, příčinou by teoreticky mohl být i nepatrně zmenšený vnitřní průměr příruby orginálního katalyzátoru, který příliš citlivá jednotka vyhodnotí jako sníženou průchodnost.

bear

Kyslíkové sensory po 160 000km nemusí měřit správně i když fungují. Jsou staré a pomalé.

Stejně tak neorigo.

hodnocení

0x
To je široký pojem! Neoriginální katalyzátor... Nefunkčního šrotu je mnoho! A to nemá cenu kupovat! Všude mi radili,že Walker jediný dává smysl..ostatní je šrot..Loni jsem to řešil a nakonec koupil náhradu...údajně-dle prodejce to mělo být z Anglie..značka BM catalyst..Cena byla super..Ale! Nebyl na tom jediný nápis ani číslo..Pasovalo to na auto ale skvěle..Emisemi jsem ani přesto neprošel..Ale ne kvůli katalyzátoru! Lambda nefungovala jak měla a LPG bylo rozhozené..Takže opravu záleží na tom..co je vlastně špatně

asd1
hodnocení

0x
Těžko říct, problém je kvalita, setri se a druhé kovy jako platina jsou drahé, tak jich tam moc není. Který výrobce najhrad to nesidi je otázka. Prostě fungovat by to mělo ale je to loterie, včetně značkových...
Problém nemusí být kat ale i lambdasondy...
bear

Nikdy to nešidil LEO Leitstritz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]