Nejste přihlášen/a.
Jde na Fabii 1 vypnout senzor hladiny / kouřivosti oleje ve vaně?
Hlásí mi to nízkou hladinu protože mám urvanej asi jeden vodič nebo možná dva nevím, ty experti co to opravovali a už mi to zakrýt tak mi to neopravili
Mám tam urvanej drát a furt mi to hlásí nesmysl a kódování jsem nic nenašel, mám takový podezření že se musí ustřihnout 2-3 dráty? a pak zase bude fungovat jenom tlakový čidlo? Nebo je něco v kódování 17 panelu přístrojů nebo přizpůsobení nebo jak? Už si to nepamatuju
Mr 2004, TDi PD 1.9
6Y0920840S
kodovani : 30101
V tabulce kódování VCDS to právě myslím nejni o tom nic
tak mě napadlo že to musí být snad závislý na tom že si to samo zjistí připojení? Jsou tam 3 žíly - asi ZEM a hladina a teplota
jezdit někam opravit je poslední možnost - kryt tam nabastlili a kabel k čidlu není origo a sní nevim zda to čidlo neni vadný, poškozený šutrem... v originálu tam ani myslim nebylo,
Ono to tam právě je.
Servisní interval dej na pevný = hlídá si člověk a ne auto
Stará to má v přizpůsobení. Proklikej si kanály a dej deaktivovat. Bude tam asi WIV nebo tak nějak.
Nová v kódování (QG0 = pevnej)
Odpojení drátů je kravina. Budíky stále budou hledat to čidlo, pokud to mají v mozku, že musí.
0x
Fabia1 TDi má minimálně 8 typů motorů(1,4 1,6 1,9 2,0litru). Jedna možnost dojet zpět do servisu, ať to daj na zvedák a opravěj drátky nebo pokud je to jen odpojený, tak připojit, je vesměs vespod na vaně oleje.
Budíky asi nový poface 2004
Jo tam bylo něco urvaný drátky - A oni se v servisu nenamáhali to připojit A přideklovali mi spodek kryt motoru urvanej, no hlavně že si naúčtovali 5000 za výměnu olejový vany která stojí pětistovku, ještě mi vynadali že jsem měl olej svůj protože těm odborníkům nevěřím co tam nalejou ... A že prej elektriku nedělají ať si s tím zajedu auto eletrikářobi
teď mě napadlo - zda se to mění přepnutím QG 0/1/2? Protože v originálu samozřejmě byl ten pevný interval, a když jsem potřeboval měřit teplotu oleje tak se to muselo právě zapojit to čidlo a překódovat ale to už je dávno
Ale když mi vytekla vana a se to hryzlo - dřív než mě svítila nějaká kontrolka červená tlak oleje - to ne ale hladina oleje mě řve při každém startu
2004ka může bejt takový hybrid. Buď jsou stará grafika a starý fw nebo stará grafika a už jinak hozené kontrolky dle poface. A pak je poface s novou grafikou a nově rozhozenýma kontrolkama. Hlavně je tam kontrolka tlumených světel u nových mezi teplotou a palivoměrem a přibyla kontrolka sklopení zadních sedadel (kodovaná v BSG) a staré budíky mají kontrolku tlumených světel v otáčkoměru.
1. kde máš kontrolku tlumených světel? Nepleť s modrou dálkových, která je uprostřed budíků vždy!
2. Jakou máš grafiku potisku panelu ukazatelů
S = to je ten RS maxidot ten tady asi nemáš ten má 210 na tacháku, takže se jich namontovali třeba 100? Protože jen s DX Navi u RS?
Pak je ještě RS bez maxidotu a pak obyč. TDI... Takže asi 5 verzi pro 1.9
A to ani nevím jestli obyčejný TDI měli tachometr do 210? Do etky jsem se nekuknul ale někde v garáži mám všechny
Je to ETKA FAB model.rok 2004 (od 4.8.2003) skupina 9 - stránka 919-001 (poslední s km/h, další už jsou s MPH)
MR2003 i MR 2005 byly zase jiné panely (kódy) koukám
ten se asi nedá k ničemu využít že? Mám i TMC (Překladač z navigace, Bez ní to MAXIDOT nefungovalo) i Navi (out)
Co vím, tak TMC potřebuje tuším Fabie vždy pro Maxiky a u Octavie to bylo trošku jiné, protože DX radia komunikovala přes 3 dráty nebo po CAN přes TMC. Záleželo na generaci DX a koncového indexu za číslem dílu.
U Fabky si nejsem jistej, zda symphony CD fungovalo na maxiku i bez TMC právě po těch třech drátech do miniiso na rádiu.
Maxíci jsou trošku pro mě neprobádané do velkých detailů. Taky jich moc nevidíš. Já sám mám dva a pouze s tím novým potiskem faceliftu, ale FW uvnitř je cryptovaný jako u budíků MR2007 a 2008. Přitom jedny budíky umí starý palivoměr a druhé co mám umí nový typ paliváku. Takže jako bych měl před a poface budíky, ale fw oba poface co se týče crypto a oba s novým potiskem grafiky otáčkoměru a tacho (ale ona se snad u maxe grafika dle starých tacho ani nedělala a nebo jsem to neviděl).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.