Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1.0 TSI 81kW - špatně nastavené rozvody?

Od: alk
Ahoj, krásný den,
v autorizovaném servisu jsem si nechal při nájezdu 200 tis. km vyměnit rozvody u 1.0 TSI 81kW (Evo) u Škoda Scala. Po výměně rozvodů ale auto nepříjemně duní, kolem 2 - 2,5 tis. ot. je to jak kdyby auto bylo v nízkých otáčkách, třeba kolem 1200 ot. Před výměnou rozvodů to bylo v pořádku a od 2 tis. ot byl motor úplně v klidu. Nyní se prostě i v otáčkách 2 - 2,5 tis. chová jak předtím kolem 1,2 - 1,5 tis. ot. Projevuje se to i když jedu z kopce, mám zařazenou rychlost a auto brzdí motorem. Servis tvrdí, že není možné aby byl rozvod motoru špatně nastavený, jelikož by to hned házelo chyby skrze snímač polohy klikové hřídele a vačkových hřídelí. Dokážete mi prosím poradit, zda to může být skutečně špatným nastavením rozvodů?
Děkuji moc
ALK

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Dělalo se i něco dalšího na autě? Olej, filtry

alk
hodnocení

Nene, olej a filtry jsem si dělal sám již před časem. Tady se jednalo čistě o výměnu rozvodů.

hodnocení

0x
Koukni jestli sou dobře nasazeny hadice od sekundarniho ventilatoru a jestli ventilator chodi
Omluva blbě sem kouk na motorizaci a dal špatnou radu
alk
hodnocení

V pohodě, děkuji. Nic dalšího kromě rozvodu se nedělalo.

bear
hodnocení

0x

Když se dělají rozvody, tak se musí dost věcí demontovat. Není tam přístup. U vodní pumpy se aretuje vačka. To se dělá na opačné straně motoru, než jsou rozvody. Pumpa je totiž u baterky. Ne u rozvodů. Má svůj malý řemínek od vačky. U rozvodů se zase musí demontovat konzola motoru, nádobka chlad. kapaliny, atd...

Takže jak psal @dabel, zkontroluj sání od filtrboxu až k turbu, zda tam není vypadená trubka, atd...

alk
hodnocení

Děkuji. Obávám se, že vačka aretovaná nebyla, stejně tak neproběhlo ani nastavení časování úhlu vaček, protože se to dělá jak píšeš na straně kde je vodní pumpa a která se musí sundat jak jsem koukal. Na motoru ale není žádná patrná stopa po demontáži vodní pumpy ... takže předpokládám nějaká šílená fušeřina.
asd1
Evidentně něco pojebali...
= vubec to uz nestartovat, odtahovkou někomu kdo udělá rozvody tak jak se maji delat.
Těm lemplum to do ruky už nedavat..
Nejspíš klasické zjednodušení prace "na fixu" bez aretace...
Kromě rozvodu i drzak motoru jestli není v jiné poloze než byl atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]