Nejste přihlášen/a.
Před chvílí jsem narazil na tento článek
Řadíte tak, nebo klasicky po kvaltu? Já mám tedy automat, a ten řadí dost dobře. Ovšem má lepší polovička má klasiku a ten pořád radí kdy řadit. Většinou chce řadit nahoru už lehce pod dva tisíce otáček.
4x
Původně jsem myslel, že jde o klasický článek počínající okurkové sezóny, kdy autoři vymýšlí dávno vymyšlené a vyzkoušené, pravděpodobně za účelem nějakého zisku toho mrzkého tolaru. Ovšem reklama vložená do středu toho článku mě objasnila, o jakou cílovou skupinu zřejmě jde ![]()
Přitom je to taaak jednoduché - stačí trochu citu pro stroj, ideálně pokud řidič dokáže sluchem vnímat. Jak už jsem tu psal, řídil jsem skutečně velmi širokou paletu všeho možného co jezdí a vždy jsem řadil dle ucha. Ano, někdy lze i nějaký kvalt přeskočit, ale většinou to není potřeba. Ale vždy se řazení odvíjí od toho čím jedu a kudy jedu.

4x
U traktoru pravidelne klidne z N rovnou na 4.
U motorky ne a ne se zadarit.
Preskakuju. Nekdy. Podle potreby. Urcite ne ale kvuli spotrebe.
3x
Moje pracovní auto radí když mám přeřadit a překvapivě ještě docela rozumně, žádné podtáčení (ročník 2018).
V soukromém mám DSG automat.
3x
0x
Rýchlostné stupne preskakujem málokedy. Snáď len na diaľnici alebo ceste 1. triedy v rozbiehajúcej sa kolóne dole kopcom po konci stúpania.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.