Nejste přihlášen/a.
Na přední nápravě mám letní pneu XL ,na zadní zimní pneu ,rozměry stejné , pokuta 2000 kč .
Mám za to že nesmí být rozdílné pneu jen na stejné nápravě .
2x
Pneu musí být stejné na nápravě. Nesmí být jiné v rámci nápravy, tedy levá a pravá strana jiná.
Zadek jinej vůči předku může bejt a levá proti pravé nesmí.
Pneu musí být zapsané rozměrově v TP a nesmí být sjeté. Zimní v období bez sněhu nebo v létě může být klidně mezi 4 až 1,6mm sjeté.
Pokud to všechno splnils a buzerovali tě za jiné v rámci nápav, tak tě podojili neoprávněně.
2x
Dle dodaných informací je pokuta neoprávněná. Mám takový pocit, že nám něco neříkáte, ale třeba jste opravdu jen narazil na aktivního blba.
Mám stejný názor.
Ještě je možné, že nedodržel u jednoho typu dvou pneu na nápravě třeba rychlostního indexu nebo u SUV či dodávek hodnotu zatížení. Ale to by si PČR asi v autě museli googlit.
Případně aktivní neznalý blb policajt.
Možná byl rozdílný index nosnosti ,ale byl nad předepsanou hranicí , možná vadilo na těch letních XL ,na zadních to není .
0x
Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít
pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické
způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány
pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce
diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se
rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky.
Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní a dezén zimní, u něhož
je na bočnici pneumatiky vyznačeno označení M+S, M.S, M/S nebo MS; za
zimní dezén se považuje též speciální dezén, u něhož je na bočnici
pneumatiky vyznačeno označení ET, ML nebo MPT.
0x
Můžete pro ten váš blábol, že zimní musí mít v létě 4mm dodat nějaký důkaz? A tím důkazem nemyslím odkaz na další blábol ala Idnes...
zakonyprolidi.cz/...
I se tam přímo píše:"Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm.."
Ale máte pravdu, že jsem si to zřejmě špatně zapamatoval, tehdy se to dost řešilo, i k tomu byla nějaká veřejná prohlášení a výklad je nakonec takový, že i když by se nabízel i striktní výklad, že zimní pneu prostě musí mít 4 mm, tak protože celé ustanovení se týká zimního období, policie se bude držet výkladu, že povinnost se týkà pouze zimního období a proto toto nebude pokutovat.
Na druhou stranu, jistě každá policejní hlídka neví vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.