Nejste přihlášen/a.
2x
Přesně jak uvedl servisák, dokud netečou a maj vlastnosti tlumiče tak neměnit, ale hlídat alespoň každý měsíc stav, jestli se neobjeví mastnota/olej. Pokud to jsou originály, neměnil bych určitě. I na "blbou" Felicii stojí lepší (jeden a to i zadní i přední) tlumič 2000,-Kč a nikdo neví, jestli neodejde v záruce, protože druhovýroba není originál. Minulý rok jsem yndaval z Felicie z roku 1999 zadní originální tlumič, milimetrová dírka na boku a mastnota, druhý už je "na spadnutí"
Sice to garážujete, ale nemejete podběhy a prostory za kolem wapkou. Pak celou zimu máte v těchto místech sůl a korozivní břečku a vše zhnije na šrot.
Tohle je na výměnu.
1x
Někdy k tomu stačí i jedna díra v silnici
Já bych to vyměnil a to tlumič i uložení tlumiče
Pouvažoval bych i nad pružinou nevypadá úplně zle leč pokud by byla utahaná a auto by sedělo níž tedy mezera mezi kolem a blatníkem je malá tak bych měnil i pružiny
Přesně, podobně konzervuju víc dílů na podvozku každý přezouvání pomalu od nova.
Po deseti letech bych povolil všechno jak za nova…
doutnak: nevím nakolik ta nafta nebo olej v misce pomůže, když se tam dostane prach, ten se nalepí na olej a při dešti se to vyplaví do přírody, protože olej/nafta "plave na vodě". Asi to máš vyzkoušený, osobně bych tam snad kromě vosku ze spreje nic nedával i ten vosk se nabalí špínou a postupně zmizí
0x
Vyměnit.
Ta trubka je úplně shnilá a klidně se to vylomí, celá ta horní hrana. Tlumič stojí ca litr a výměna je na půl hodiny (obě strany, takže 2k a hodina... + rovnou nový péra a horní uložení = materiál do 5k a práce na hodinu (ovšem v servisu bude úplně jiná cena...)
Ta brzdová trubka! je taky v hajzlu, s výměnou bych nečekal až rupne - taky se u toho můžeš opřít o auto před tebou, + odtah protože když chcípne jeden okruh, tak druhý sice brzdí, ale jen dokud nevyteče celá nádobka ![]()
Ty trubky budou v hajzlu na víc místech...
Otázka ekonomiky - pokud nejsi schopný dělat svépomocí za cenu dílů, tak pár takových "drobností" snadno převýší hodnotu vozu..
Na Feldách/Favoritech většinou pružina "stáhla" tu misku dolů a takhle urvanou trubku/plášť pístnice jsem ještě neviděl. Hugon: kdo ten tlumič vyrobil(firma)?
Takhle se ulomi kdyz se rozlomi vršek, pistnice se kousne a zalomi se to..
Shnilý jak na první fotce jsem viděl vic kusu od Monroe.. a i když ( jeste)nehnily tak po 50kkm většinou hyn.
Ale na ty kare bych ještě dřív řešil brzdový trubky.. holt garáž= teplo a vlhko + podbehy plný slany brecky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.