Nejste přihlášen/a.
Potřebuji nějaké topení do malé dílny. Nemám komín jen díru do boku. Přemýšlel jsem o plynu. Prosím poradte . DÍKY
Souhlasím s Arem a "janmega", WAW je rozumné vytápění. Pohody nejsou špatné, ale zrovna do dílny bych je určitě nedal, nebezpečí vzniku požáru u otevřeného ohně je asi příliš vysoké.
Mám taky díru do boku.Tak jsem tam protáhl trubku od kamen,pak koleno venku a komín jsem udělal 3m vysoký z pozink plechu,který jsem stočil na stáčečce.Pozink pech je 1m dlouhý,takže jsem na komín 3m vysoký potřeboval stočit 3 pozink plechy.Ty jsem pak nasadil na sebe jako roury z kamen a snýtoval nýtovacíma kleštěma.Nahoře na komínu jsem přinýtoval 2 oka a za ty jsem komín nahoře přivázal lanky potažené plastem.Dají se koupit v obi.Spodní konec lanek jsem přivázal na okraji střechy,aby se komín neskácel.Dolní konec komínu na objímce,kterou jsem přišrouboval ke zdi.Lepší je ale stočit roury z nerezplechu.Vodorovnou část kouřovodu je ale lepší svařit z trubek a nechat konec vyndavací,aby sa daly vymetat saze.Komín má tah jako svině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.