Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
proč je pod pokutou a sebráním bodů to, že telefonujete, nebo smskujete, ale když se čumí a kliká na navigaci,tak to nevadí. Nevidím v tom rozdíl, možná vlastně ta navigace mi přijde snad i nebezpečnější,protože do té se kouká a kliká tak nějak po celou dobu jízdy. Díky. Mají to případně v jiných zemích jinak (tedy že se jde po obojím)?
5x
Máš v tom zmatek, než vyjedu, tak si v navigaci nastavím cíl cesty, mám zapnutý zvuk a nemusím na ní celou cestu vůbec šahat, dokonce se dá i na ní nekoukat, ale jedu podle hlasu. Pokud si nejsem jistý, tak občas juknu na půl vteřiny na displej na mapu, a celou cestu do navigace nemám důvod něco ťukat a mám celou cestu volný ruce.
Pokud máš telefon v ruce a ještě se soustředíš na povídání a navíc plno lidí dokonce píšou a i čtou SMS, tak to je na pár facek.
Každá dnešní auto má už rádio, který má i handsfree, ale to není ta správná frajeřina. Za jízdy nevolám, za jízdy jenom hovory přijímám a opět, hovor zvednu jedním ťuknutím na rádiu a zase mám pořád volný ruce.
Takže je v tom veliký rozdíl.
0x
Já mám na stařičké O1 digiklimu, a toho, kdo navrhl to nesmyslné ovládání malými tlačítky tam někde dole u tunelu bych nechal zastřelit pro výstrahu všem dalším "inovátorům". A to jsou to aspoň ještě tlačítka, ne dotykáč. Ovládání knoflíky nahoře u manuální klimy bylo 100x pohodlnější a bezpečnější, protože šlo nahmátnout bez koukání.
0x
Mluvilo se o Německu. Tam se snad nesmí ani ovládat dotyková obrazovka, což bylo právě takové zděšení, že se automobilky musí vracet k čudlíkům.
Ale jinak se řidič má plně věnovat řízení, takže zakázané to taky je. A nejen to, je jedno jestli počítá peníze nebo si zapaluje cigaretu. Ale asi se po tom nijak extra nejde, pokud zrovna nenabourá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.