Nejste přihlášen/a.
0x
Pokud ti to prokapávalo měls dát nové těsnění nebo závit šroubu obalit teflonovou páskou
Pokud budeš později závit opravovat není třeba vanu vúbec sundavat prostě koupíš opravnou sadu přeřízneš závit a dáš nový šroub i s těsněním
Plný souhlas s dabel. Tímhle trpí i Fábie, párkrát se povolí výpušťák a jde se pro opravnou sadu
Doba vytvrzení bude delší, než uvádí návod, tmel reaguje s kovem, takže mastnota tomu bude částečně bránit.
Zrovna u fabie (1,4mpi) jsem na jednu výměnu oleje, když se asi 20x použité hliníkové těsnění, rozsypalo, úspěšně použil obyčejný gumový o-krouzek, nejspíš 14x1,78 nebo nebo něco, co mám denně v ruce. Úplně ideálně s lehkým odporem šel hlavou šroubu zatlačit do náběhu, kterým začíná závit ve vaně, prostě zrovna tak, aby kladl odpor zrovna až v poslední půlotáčce a šroub tak dosedl kov na kov a o-krouzek se celý schoval. Vydrželo to samozřejmě úplně suchý do další výměny. Určitě by to stejně, možná s jiným rozměrem, fungovalo u většiny motorů.
0x
Pominu způsob opravy. Obavu mám z odmaštění, ale co se týká doby vytvrzení, manipulační pevnost je uváděna v řádu desítek minut, plná pak v rozsahu cca 6-72 hodin v závislosti na spáře, materiálu a teplotě. Ale co se budu vypisovat:
doplněno 04.05.26 20:57:
Koukám, že než jsem přišel zpět ke klávesnici, jsem s technickým listem poněkud s křížkem po funuse
.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.