Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím to povolit?

Od: doutnak®
Ahoj..Čím tohle povolujete? Kromě originálního přípravku..Zkouším všechno možné a nic..Díky Ford Galaxy 1.9 85kw 2001
Čím to povolit?
Čím to povolit? #2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

1x

To musel někdo hodně dotáhnout nebo nemáte sílu, ale nepřijde mi v okolí málo místa, jsou i hůř přístupné filtry/víka. U dieslové Fábie1 1,9 a BMW3 E46 benzin 2,0 je víko filtru obdobně přístupné a ještě se mi nestalo, že nešlo povolit. U Fábie je vlastně na tom víku výstupek na 25mm ořech z golasady, tady u Forda je holt potřeba zabrat, zkusil bych přes hadr nebo v rukavicích, případně poprosit někoho silnějšího.

hodnocení

Vše jsem zkoušel..zas takový amatér nejsem *smich*
olin

Tak to je divné, napadá mě jen obrácený závit, tedy levý-zkusit točit na opačnou stranu, ale jen máloco na autech má opačný závit. Osobně bych se podíval na vrakoviště nebo na cenu nového a tenhle prostě rozříznout flexou

hodnocení

1x
Celkem za rozumný peníz se dá koupit alu ořech, např. na allegro, nebo alíkovi, to je tutovka, ale jednoúčelová. Přípravky s řemenem se mi neosvědčily a univerzální trojnožka taky nic moc. Většinou to po kouskách dělám s citem hasákem, ale vždy je málo místa.
hodnocení

Hasákem leda po vyndání chladiče *smich*

hodnocení

Znám ten fígl..stranový klíč tam překáží..ikdyž to možná vypadá,tak tam není okolo místo

hodnocení

0x
V podstate jakej koliv klíč na povolování olejových filtrú
hodnocení

Zkusil jsem tři..smeknou se ..má to malý průměr
Mam tento ferdus.cz/...
A ještě jeden podobný šikmí a na pohodu

asd1
hodnocení

0x
Očkový klíč + gumový řemen (ozubeny-z rozvodu)
bear

Nejlepší domácí volba. Jen vědět, jak nasadit očko na řemen, aby se při pnutí páčení na povolení stejnou silou utahoval k vůli tření o plast.

Případně si pomoci oboustranou lepící páskou.

hodnocení

Klíč a řemen jsem zkusil..Klíč tam prostě překáží...není tam na něj místo..fotka kecá *smich*
asd1
Klíč jde nasadit i svisle;)
+ montpaka na točení klíčem..
Klíč masivní aby vydržel krouceni..
hodnocení

Asd1...můžu to zkusit..ale po včerejšku bych to nejradši urazil kladivem a koupil ten klobouk novej*smich*

hodnocení

0x

No,jestli to opravdu nejde ničím povolit (nechce se mi věřit) tak to zkusit nahřát-ten hliník u závitu ,ten plast by měl změknout. A jestli ani to nepomůže tak celý držák ven (aby nenapadal bordel dovnitř) a ve svěráku popř.destruktivně

To tak dlouho stojí-nebyl měnen filtr?

bear

Nahřát = povolit na motoru po jízdě.

hodnocení

0x

Vrazit do filtru velký šroubovák a musí to jít povolit.

bear

Vo*e, tím poškodí to víko víltru.

To není jednorázové!

Mění se jen váleček vložky uvnitř.

Ten plastový klobouk tam umytý opět vrátí.

bear
03.05.26 17:58
Čím to povolit? #3

Tak to se moc omlouvám, myslel jsem si, že je to ten kovový jednorázový filtr.

Jj. Už to vidím, Jeto to samé, jak na Fabce, akorát že tam je na tom víku šestihran.

Tazateli se moc omlouvám za špatnou radu.

bear

Jo, kdyby to byla plechovka se závitem, tak ho taky propíchnu. Akorát všude poteče olej, ale povolil jsem takto vždy.;)

Z toho klobouku by sotva něco teklo :) ) Plechovku jsem vždycky povolil "po dobrém" bez šroubováku, i když třeba zmuchlanou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]