Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Piskání řemene

Od: jirka63 odpovědí: 8 změna:

zdravím všechny mam ford galaxy a zadřela se napinací kladka u alt. tak jsem to vyměnil a dal nový řemen ten začal pískat a nic nepomáhá mazal jsem to mýdlem a taky nic. držák na kladku jsem vyndal trochu přihnul protože nebyla souběžná s ostatníma kladkama ted je to souběžné ale tahne to řemen pořád na stranu a píská dál sylenblok je taky dobrej a žadná vůle kladku už jsem dal druhou novou.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Pokud to táhne řemen na stranu, mazáním čímkoliv akorát zmenšíte následky, ale neodstraníte příčinu. Doporučuji začít tím, že zjistíte proč řemen táhne na stranu a tuto závadu odstraníte. Pískání pak pravděpodobně zmizí samo.

ar*

Vidím to stejně. řemenice a kladka nemůžou být OK pokud to táhne řemen na stranu.

jabraka*
hodnocení

0x

Sežeň si od nějakého houslisty kousek kalafuny a řemen namazej.Nejlíp,když se trochu zahřeje.

Pak jsem zvědav jak ti to pomohlo.

JABRAKA

hodnocení

0x

S podobným problémem jsem byl dnes v servisu,mi to vydává ještě horší zvuky,problém je v tom,že řemen není ve správné ose (u mě se servem).Stáčí se na stranu a toje údajně příčina.Takže navrhuju odborný servis.

michal958*
hodnocení

0x

muzete to zkusit mejdlem nebo wd, konkor, kdyby to nepomohlo muze bej v haji kladdka, pote bych doporucil vymenu za novou nebo servis

slonbonjohn*

Namazat řemen mejdlem nebo wd, konkor *zed*Kladka už je taky vyměněná!

cyril*

Konkor nebo WD jsou moc řídké, raději nějaký válcový olej, nebo olej na parní turbíny.

janmega*
hodnocení

0x

Řemenice mají být v ose- tedy rovně.

Klínový řemen zabírá, / přenáší sílu / bočním hranou. Pokud je oleštěný spodek řemenice, tak je úzký a vyměnit. To se mohlo stát tím zadřením.

Novější auta mají řemenici u motoru spojenou přes navulgaizovanou gumu, ta se taky může protáčet a píská to. Hlavně po studeném startu. To alternátor potřebuje pořádně dobíjet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]