Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny mam ford galaxy a zadřela se napinací kladka u alt. tak jsem to vyměnil a dal nový řemen ten začal pískat a nic nepomáhá mazal jsem to mýdlem a taky nic. držák na kladku jsem vyndal trochu přihnul protože nebyla souběžná s ostatníma kladkama ted je to souběžné ale tahne to řemen pořád na stranu a píská dál sylenblok je taky dobrej a žadná vůle kladku už jsem dal druhou novou.
Pokud to táhne řemen na stranu, mazáním čímkoliv akorát zmenšíte následky, ale neodstraníte příčinu. Doporučuji začít tím, že zjistíte proč řemen táhne na stranu a tuto závadu odstraníte. Pískání pak pravděpodobně zmizí samo.
Řemenice mají být v ose- tedy rovně.
Klínový řemen zabírá, / přenáší sílu / bočním hranou. Pokud je oleštěný spodek řemenice, tak je úzký a vyměnit. To se mohlo stát tím zadřením.
Novější auta mají řemenici u motoru spojenou přes navulgaizovanou gumu, ta se taky může protáčet a píská to. Hlavně po studeném startu. To alternátor potřebuje pořádně dobíjet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.