Nejste přihlášen/a.
Pokud na "T" křižovatce řidič v autě má před nosem značku zákazu vjezdu (tedy pokud pokračoval rovně,nesměl by), zbavuje ho to snad povinnosti dávat blinkr? Málem do mě naboural.
doplněno 30.04.26 15:48: Doplnění - jde o jednosměrný zákaz , řidič tu značku viděl na pannu, já jsem k ní přicházel na orla .
2x
Pokud na Tčku pojedeš rovně a nejde to k vůli zákazu, tak musíš logicky odbočit.
V žádném případě to neosvobozuje od blinkru.
Naopak blikat musíš vždy. Měníš totiž směr.
To, že nejde jen jinudy, tak neomlouvá fakt, že blinkr nemusíš používat. To je ta největší chyba starších řidičů.
Před tebou totiž může být zákaz k vůli jednosměrce a ohrožuješ auto jedoucí z protisměru, protože při svém odbočení ho křižuješ a ještě mu to neukazuješ blinkrem.
On si nemá domýšlet, že jede jednosměrkou a ty tedy nedáváš blinkr, protože jinudy nelze.
Ty si viník, že jsi neblikal.
Já šel po chodníku (netuše o existenci té značky pro vozidla naproti + blinkr negativní ) a přecházel tedy "nožičku písmene T", ostatně na protější straně chodník není, ale řada zaparkovaných aut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.