Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je kořen problému peugeot 206?

Od: vvt
Mám Peugeot 206 1.4 65kW 16V. Před časem jsem v specializovaném servise peugeot řešil spadnutí otáček při rozjezdu (až do zdechnutí motoru) u studeného motoru, znalý majitel vymazal tzv. tvrdé adaptační hodnoty a nahrál ověřené správné (ty se jinak postupně nahrají u optimálně fungujícho systému jízdou) Říkal že podobných i novějších aut má dost, protože vlivem regulací EU jsou hodnoty pro chod motoru nastaveny hraniční, aby vyhověly emisím. Nyní po cca dvou rocích pozoruji jiný problém, u studeného motoru se při jízdě po mírném přidání plynu při přeřazení projeví jemné škubání, dokud nepřidám trochu více plynu. Navíc při vyřazení i u už trochu zahřátého motoru nespadnou ihned otáčky pod 1000, ale drží se kolem 1500. A naopak když po cca 2 km jízdy s polozahřátým motorem, někdy chci přidat plyn při rozjezdu, otáčky vůbec cca 1-1,5s neragují a naopak ještě mírně spadnou, což má za následek že nakonec přidám extrémně otáček. Už před těmi 2 roky jsme čistil škrtící klapku, VVT ventil časování ventilů atd. Ničím z toho to nakonec nebylo, respektive na ničem nebyly prakticky žádné nečistoty. Mám se smířit s takovým až nebezpečným stavem 21 roků starého vozidla, ale celkovým malým nájezdem? Znalý majitel servisu na peugeot už s opakovanými závadami vlivem regulací EU nechce mět nic společného, je pro něj lepší opravovat tvrdé závady s více potřebnými servis hodinami logicky. A taky jsem mj. po delším odpojení baterie při výměně táhel řazení zjistil, že tvrdé optimální adaptační hodnoty nejlépe sám nastavím jednorázovou delší jízdou cca 100km. AI píše mj. i čidlo teploty chlad. vody jako možnost výše popsaného problému...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

U těch držících otáček, zkontroloval bych spínače na pedálech, pokud jsou. Na spojce i na brzdě pro ECU motoru.

k2
hodnocení

0x

Koren problemu bude znaly majitel servisu Peugeot, ktery za problemy 21 let stareho kramu vidi spiknuti EU.

asd1
hodnocení

0x
Nalogovat hodnoty všech čidel a snímačů jestli udávají správný hodnoty, projít komplet elektriku hlavne konektory, kostry ( přechodové odpory), pájení spoje na studenaky.. může mít vliv i mechanika, komprese, lehce podpaleny ventil, těsnost sani ( falešný vzduch)
Nahrávat tam "spravny adaptace" je kokotina. Adaptace je úprava továrních map podle konkrétního motoru tj to si musí jednotka načíst sama na autě podle hodnot z čidel.

007cz
hodnocení

0x
Já vidím problém mezi volantem a sedačkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]