Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana dutin

Od: diesel®

Přemýšlým o vystříkání dutin samodomo. Díval jsem se ´jeden přípravek ve spreji s hadičkou-ochranný nástřik ML na dutiny- v návodu je "Bohatě naneste do dutin. nevím účinnost a jaké množství do prahu nanést. Objem spreje je 500ml-jeden sprej do jednoho prahu...? Máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.

PS zatím auto vypadá, že je bez nějaké extra koroze, ale zase velké iluze si nedělám.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Do prahu dávám tak 1-2 spreje. Zbytek stejně vykape.

Hadičku mám vyztuženou drátem, aby netvořila spirálu, jak ji výrobce smotává do víčka. Třeba u Motipu Holoow wax.

Vystříkávám i nápravnici. Hlavně zadní. Jako když bych ji lakoval. Drží to na ní perfektně a odpuzuje to vodu.

trtr
Mám na autě vystříkány i dveře zevnitř. *smich* Jo Motip je dobrej, jen ideálně dělat venku.
bear

Však to je správný, dveřma uvnitř teče voda :)

hodnocení

2x
Můj názor je, že tyhle přípravky jsou možná dobré na ještě nechycený kov, u starých aut s korozí ulpí na povrchu koroze a pod nimi to vesele hnije dál, možná ještě víc, protože vznikne nedýchající mezivrstva, kde se déle drží vlhkost.
Myslím, že na už vzniklou rez funguje lépe klasika, nafta s trochou vyjetého oleje.
Ale je to jen můj dojem z toho, co jsem v životě na svých starých autech vypozoroval při pokusech prodloužit jim život.
k2

Vyjety olej je na korozi vubec to nejhorsi, co muzete udelat...

Souhlas, opakovaně tady píšu totéž, jak už to není úplně netknutý, tak p9dle mě jedině olej, ten nikde nezaschne na povrchu a časem si zaleze všude. Pokud si vzpomenu, stříkám s ním občas před zimou i ramena, napravnici a podobně.
bear

I trošku chycený kov zabrzdí, aby to dál nějak výrazněji rezlo. Pokud je suchý, tak žádná vlhkost se v korozi přípravkem nezavře.

Nejlepší je to ovšem u úplně nových aut.

hodnocení

Asi to stejně jako u předchozích udělám olejem. Tam jsem tuším nalil M6AD, koupený ze sudu do přineseného kanistru v místním OC Olejna.

hodnocení

2x
@diesel
Pořádně vícekrát s přestávkama vycákat tímhle barvyadex.cz/...
Pak po několika suchých dnech vycákat tímhle
allegro.cz/...
To má v sobě "pryskyřici"
Úspěšně jsem tak zakonzeroval už dost vehiklú

hodnocení

0x

Za mě je nejlepší to stříkat kompresorem. Pokud budeš dělat jen prahy tak si myslím že jeden sprej na jeden práh ti stačí.

Ten dinitrol ML je dobrý.

hodnocení

Jo když je prostor (garáž, stodola...) tak jistě je to nej, ale když se vše dělá na ulici, před panelákem... tak asi ten kompresor nebude to pravé ořechové.

koroptev
hodnocení

0x

Je to u vašicj shniláků k ničemu, prostě budete mít pocit, že vám to déle vydrží, nž se to rozpadne.

hodnocení

Na tohle se nikdo neptal. není podnětná rada tak raději nepsat nic!

Diesel: na takového chudáka nereagovat, není to jeho jediný podobný a vysoce hodnotný "příspěvek" ...
bear

To je nějaká pumpička, co už reagovala stejně i v jiném vláknu. Asi má mindrák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]