Nejste přihlášen/a.
vyplatí se pořízení topení 12v na rozmražení čelního skla ,nebude to mít neblahý vliv na baterijii ,mám diesla
To si nechám vysvětlit, jak je to udělané, nějaká mřížka na (ve) skle?
Héérgot, teď marně přemýšlím, jak to mám na autě, tam nic viditelného nenííí.
Při nejhorším změřit příkon... dýzl nedýzl jde o výkon alternátoru, aby to vše utáhl.
Originál vytápěné sklo má v sobě zalisované tenoučké odporové drátky, většinou shora dolů, klikatě (jak na zmiji) asi 5mm od sebe, při bližším zkoumání jsou vidět...
doplněno 24.09.10 22:07:... pro Busse...
Jo, už jsem něco podbného viděl, je to podobné fénu.
doplněno 24.09.10 22:04:Bylo to asi tohle : ekotermpraha.cz/...
Máte někdo zkušenost s tímto druhem topení?
Teď ho budou mít za 3 stovky v OBI a dost o tom přemýšlím - vyplatí se to?
doplněno 29.11.10 10:35:Teď to snad bude fungovat: www.aberto.cz/top/...
měl jsem podobné, ale to není nic světoborného. Nastartuji auto a opravdu to rozmrazí, ale nevím, zdali dříve od topení auta, nebo tohoto zařízení.
Já jsem topení "kuchnul"a ubral pár závitu na spirále, aby více hřálo.
doplněno 29.11.10 12:26:Petře, doporučuji přivést silný drát přímo od baterky. S pojistkou samozřejmě.
doplněno 31.01.11 19:37:bono, al určitě nejsou okna popraskaná od fukaru v autě, byť dodatečně namontovaný!
Tak to vyzkouším. Ty přímovstřikové diesely se opravdu dlouho zahřívají a škrabat čelní sklo moc nechci. To poslední jsem po 3 zimách měl opravdu fest podrápané - dost to v noci oslňovalo.
Otázka je, jestli se nevyplatí koupit dvě a zapojit naráz - netuším kolik ampér zásuvka zapalovače dá.
Ale jak říká @milancukrar bylo by lepší natáhnout kabel přímo od baterky, pojistku zvolit dle spotřeby topení +1A navíc.
A na kabel dát nějaký konektor (asi nejlépe CL konektor aby bylo jeho použití univerzálnější), který bych umístil asi někam do mot. prostoru, musí ale být vodotěsný.
Něco podobného (ne-li totéž) jsem měl.Třeba to už dnes mají vychytaný,ale co já měl,tak v tom byla nějaká keramická spirála a ventilátorek z plastu,moc to nešlo dohromady a navíc se listy ventilátoru za chvíli zkroutily,foukání taky nic moc.Pokud to nebudete "krmit" z externího zdroje,tak jedině při spuštěném motoru,jinak je za chvíli po baterii.Teď mám přídavé naftové topení a paráda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.