Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlevnější brzdové kotouče názor

Od: hasmanafrika
Zdravím, mám totálně zrezlé kotouče s velkou hranou tak to musím vyměnit i když na STK neřekli ani slovo.
Co říkáte na značku HART? Je o dost levnější ale rozměry má stejné. Nezrezne to hned? Dálnici nejezdím takže žádné prudké brzdění nepraktikuji. Viz obrázek dole

Nejlevnější brzdové kotouče názor

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

1x
Mám koupené jedny z nejlevnější co jdou sehnat, ano rezaví to hned. Když zaprší tak stačí 2 dny kdy s autem nejedu a je to rezavé, za jízdy to desky zas obrousí, je třeba s autem pravidelně jezdit.

bear
hodnocení

0x

Zrezne. Lepší je koupit celo lakované. A nebo tyto před montáží odmastit nitroředidlem a pak nalakovat.

hasmanafrika
hodnocení

Lakované jsem měl a začali reznout po roce na druhém autě
bear

Máš elektrony nebo plecháče?

Když máš alu disk, kde je třeba 5 ramen, tak na kotouč dost vidíš a je méně chráněn. Taky když moc nebrzdíš, tak na mokrém autě ti kotouč neuschne a rezne vlhkem. Případně pokud parkuješ na trávě, atd...

Mě lakovaný nikdy nerezly tolik co obyčejný holý.

hodnocení

0x
Každé jaro při výměně kol, když mám sundané kolo, tak šrouby s vysokými podložkami opět přichytím kotouč bez kola, nastartuji a nechám na jedničku točit přední kolo. Vezmu flexu s brusným kotoučem a s citem seberu rezavou hranu zepředu i z boků.
Kdybych kupoval nový kotouč, nejlevnějšímu šmejdu bych se vyhnul.

hodnocení

0x
Klidně je tam dej jedinej problém kerej bude je ten že nevydrží tolik jako třeba kotouč od Trw
Jinak mam zkušenost že na značce kotouče až tak nezáleží dúležitý sou hlavně brzdové destičky osobně dávám značku Textar
Pokud chcete zajímavé ceny na díly koukněte na Simple parts beru od nich poměrně dost věcí a nemam s nimi problém
hasmanafrika
hodnocení

Díky za tip, mají tam fakt super ceny!
Taky můžu simpleparts doporučit, cenově jsou na úrovni allegra. Na fabie a oktávky jsem destičky a pakny kupoval Brembo, který byly kupodivu z nejlevnějších, kotouče myslím trw. Na těch brembo deskách na mě působil dobře už jen popisek, podle kterého měly ze všech, kde to bylo uvedeno, největší tloušťku.
Hlavně ne Meyle, to už líp poslouží snad cokoli noname za poloviční cenu.
hasmanafrika
hodnocení

Vzal jsem teda z toho eshopu nejlevnější věci 4x kotouč, 4 páry destiček a měděnou pastu na čepy a to vše za 2,2K tak uvidíme kvalitu.
trtr
Zdravím, měděná pasta je "přežitek" a opravdový servis ji nepoužívá u brzd. Nejlepší je mazivo na brzdový systém od ATE, či obdoba na keramické bázi.
Jinak třmeny, resp. plochy pro desky důkladně vyčistit tzv. šábrem a pístky pěkně rozcvičit a zkontrolovat těsnění (manžety).
Hrany na deskách můžete mírně srazit, nakonec vše očistit čističem brzd.
Měděná pasta je blbost do plovoucích šroubú to nedávej tam patří mazivo co nereaguje s plastama a gumou nejlépe od ATE maj běžně v lqk bejvalá kelyna
Jinak brat úplně nejlevnější desky neni uplne dobrej nápad mohou pískat nebo húř brzdit ale uvidíš sám
Ja mam par ověřenejch kombinaci co nepíska a brzdí a po létech experimentu se jich už držim
bear

Měděná pasta do čepů nikdy nepatřila.

ATE Plastilube

Jednou jsem před dovolenou narychlo koupil nejlevnější desky s nápisy v "rozsypané rýži" a vydržely nejdéle..Auto si občas díky starým hadicím rádo samo přibržďovalo..Takže od té doby cenu a značku vůbec neřeším..A kotouče jsem bral "lepší" ..stejně tam za chvíli byla hrana a to najezdím poměrně málo..Bláto dnes používají i renomovaní výrobci bohužel
trtr
No, já pamatuji, tehdy várku od Starline, tak normálně odpadlo obložení od ocelového nosiče desky. Asi lepeno soplem. *smich*
hasmanafrika
hodnocení

Máte pravdu, měděná pasta je blbost, jdu jim napsat ať mi to vymění za nějakou přímo na čepy.
Já ty čepy i pístky pod předkožkami mažu odjakživa silikonovou vazelínou. Podle obrázků na pixle je na to asi i určená (já ji používám hlavně na různé těsnění a o-krouzky), půlkilovka se dá koupit kolem pětistovky, na Allegru i míň.
Měděným sprejem někdy lehce fouknu náboje při přehazování kol, proti prireznuti to asi funguje stejně jako cokoli jinýho mastnyho nebo ideálně vosk, ale díky tý barvě je příště hned vidět, že to tam ještě je :)
Todle si na ty brzdy dožeň
tambov.shop/...
Plastilube na vodiace čapy nepatrí! To už bude lepšie spomínané mazivo na hydraulické súčasti alebo silikónová vazelína. A ak máte systém ATE (bez prachoviek), tak tie sa nemažú vôbec. Gumené futro je potrebné vymeniť.
bear

Systém bez prachovek se maže keramickou pastou. Plastilube je do čepů.

hodnocení

0x
Mažu u všeho tak,jak se má..a pak to stejně prodám a koupím další zanedbaný vrak *smich* Teď jsem například musel u Galaxy mezerou mezi paprsky kol, kolo odrazit majzlíkem..přirostlo k náboji fakt fest..A to tam bylo max 4 roky..Soudě podle Dot na gumách..Palice zevnitř na gumu kola nic..Špalky nic...roztočit na heveru bez šroubů a pak brzda..nic..
A projet přes pár retardérů bez šroubů? :)
Já se takhle před lety marně snažil urvat ozvejkanej bezpečnostní šroub, všechny 4 normální povysroubovany, takže kolo drželo jenom na tom jednom šmejdovi, díry v zatáčce, rychlý zatočení na retardérech, nic s tím nehlo, až krabička spotřebovaných vrtáků:)
A když jsem při výměně ložiska nemohl povolit matici čepu ložiska zadního kola na O2, prostě jsem ji k měněnemu náboji privaril a popojel.
asd1
Projet bez sroubu fakt ne ;)
Správně jen povoleny ( aby kolo nespadlo uplne...)
Proto tam byl smajlík:)
asd1

Lamy jsou *smich* Dovedu si představit borce co bez použití hlavy šrouby sundá, projede to a pak ho překvapí jak ho kolo předjíždí a auto drhne spodkem o zem *smich*

bery2
:) Tak já vycházel z toho, že píšu Doutnákovi :)

hodnocení

0x

Něco jako brzdy v autě zachraňuje životy - nejen řidiče.

Když jsem chtěl po servisákovi, aby mi tam dal "ty obyč - BOSCH", tak říkal, že mám jet jinam. Že to bláto se občas ohne a nebrzdí.. případně praská.

Takže ono "rezaví to, obrousíte ..." není to hlavní.

kubasek
hodnocení

0x

Největší problém je utrhnout přirezlé kolo(jasně že lité) od kotouče, a to i u nových prémiových aut, když píchnete.

bear

Proto se i tam maže osazení keramickou pastou.

jenda22
hodnocení

0x
Kotoucecse vyrabeji z litiny a budou rezivet vsechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]