Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
měnil jsem žárovku tlumených světel u Octavie 2 a všiml jsem si, že je zalomený/ulomený výběžek světlometu v kovovém držáku, viz foto. Je to uvnitř vzadu za světlometem a předpokládám, že jeho funkce je správné směrování světlometu. Pokud bych to chtěl napravit, jedná se o závadu na výměnu celého světlometu? Jestli ano, na kolik tak vyjde na vrakáči?
Děkuji.
doplněno 19.04.26 22:21:
Omlouvám se, zapomněl jsem na to foto.
Dle krku na ostřikovače asi pravá strana, že?
Nosič je pro MR2008 stará světla předface tento
1Z0 941 340
děkuji. ano, je to pravá strana. ale nejde o ten nosič, ale o to, co se do něj zasunuje. na mé fotce je vidět, že v tom místě, co sdílíte jako detailní foto a já ukazuju šipkou, ja zalomený kus bílého plastu. takže pokud půjde ten kus plastu vyndat, nosič bude v pořádku, ale nějaká část světlometu ulomená. už teď je poznat, že světlomet nedrží/nesměruje ideálně.
Octavii II do detailu tak až moc neznám, ale dohledal jsem. Je to opravdu díl z vany světlometu.
Tedy potřebuješ nový světlomet. Na jiné modely na světlomety existují opravná ouška úchytů, ale ne všechna. Zvláště spodky neexistují. A ty máš světlo do sáňek držáku, tam je situace také vpodstatě na výměnu celého světlometu.
Takže vytáhnout ten zbyteček a sehnat druhý světlomet.
Máš xenon nebo halogen?
Měl by tam sedět tento
1Z1 941 018 P
Ovšem s indexem P už se nedělá (jen v náhradě od jiného výrobce), ale dá se sehnat pro Ambiente (má jiný design vnitřku) 1Z1 941 018 C
asd1... Opravovat světlo není perspektivní. Když je zadek prasklej k vůli nehodě, tak většinou do něj zatéjá, či je hodně staré a má zašlej předek a mění fotometrické vlastnosti a oslňuje a málo svítí k vůli zaprášené pochromované ploše paraboly a nebo má od H7 vyžhavenou korunku patice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.