Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhodnocení stavu a vibrace

Od: jarin®

Ahoj, zdravím...měl jsem cca před měsícem Alfu v servisu na kontrolu, měnily se silentbloky a čepy v předních ramenech, dělala se geometrie, měnily se pneumatiky za letní SportContact 7. Od té doby citím vibrace mírné vibrace do volantu, za určitých okolností. Říkal jsem si, že mám UHP pneu a ještě je na ně zima..ale ani oteplením to moc nepomohlo. Samozřejmě jsem ubral tlak v pneu, protože servisy přefoukávají, to byla první věc co jsem udělal.

Minulý týden v rámci testu jsem sjížděl z dálnice, vyřadil jsem do neutrálu a brzdil a můžu říct, že to byly takové vibrace, že se trochu třepal i volant. Pískají mi zadní brzdy, to už jsem objednanej v servisu k vyřešení, dneska jsem po jízdě ohmatával disky jestli není seklá ručka náhodou, zadní kola byly ok, ale pravé přední kolo bylo teda solidně horké..nebylo vařící, ale na nějaký dlouhý položení ruky to taky nebylo.

Tak teď si říkám, jestli všechno nesouvisí se vším a ty vibrace právě nezpůsobují ty brzdy, zasílám foto jestli pohledově něco nepoznáte (kotouč KO třeba). Do servisu jsem objednanej za 10 dní a mám dilema, jestli to řešit s technikem až při předání nebo tam zajít to řešit už příští týden, popravdě se mi s tím ani nechce moc jezdit.

Ty vibrace jsem si prímárně myslel, že způsobuje kombinace sníženého podvozku a nových siláčích v ramenech, který teď fungují jako dokonalý přenašeč...proto už jsem skoro rozhodnut, že bych tam dal origo pružiny.

Zhodnocení stavu a vibrace

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Já k tomu můžu říct jen jedno..Na české silnice je nesmysl jakýkoliv "sportovní podvozek"...A ty ramena mají jaké siláče? "Sportovní"...Jestli je to auto takovýhle pseudotuning, tak potěš koště..Skoro si myslím,že v poslední větě sis sám odpověděl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]