Nejste přihlášen/a.
Odpovídejte pouze Ti co mají dacii a nebo s mí mají zkušenosti
Předloni jsem měnil olej dříve než se rozsvítil klíč servisního intervalu - v servise kde mě to měnili mi řekli pokud nesvítí klíč tak interval nelze vynulovat.
Tak po čase kd se rozvítil klíč a zrovna byl čas na přezutí ta to vynulovali.
Loni o prázdninách kdy se měnil olej v autorizáku to asi nevynulovali protože klíč nesvítil.
Asi cca před měsícem se zase rozvítil klíč a tento týden se k němu rozsvítila kontrolka.
Protože olej chci měnit příští měsíc tak to asi ničemu nevadí.
Odpovídejte pouze Ti kteří vědí o co se jedná.
Neodpovídejte co chceš vědět - to odpoví ten který neví o co se jedná.
doplněno 20.04.26 07:48:
Pro všechny.
Tak jsem zkusil další pokus.
Při zapnutém zapalování jsem přepnil na klíč a poté to tlačítko stisknul a držel stisknuté - po několika sekundách začal klíč blikat a s jeho zhasnutím zhasla i ta oranžová kontrolka.
Ptal jsem se AI zda je toto možné, že na dvou stejných autech vyrobených ve stejném roce to nulování funguje u kždého jinak a odpověděla, že je to velmi pravděpodobné z důvodu rozdílného software.
( I stejná značka a typ auta vyrobená ve stejném roce můžou mít rozdílný software ),
2x
Ptám se zda to něčemu vadí - asi ničemu, jen že to bude pořád svítit.
Akorát tedy nerozumím jedné věci.
Když v servise předloni měnili olej, tak že nešlo vymazat servisní interval když nic nesvítilo.
Byl to obyčejný servis - zkusím se zeptat na to v autorizáku.
To předloni při přezouvání se olej měl měnit až za měsíc - dle času a nájezdu, tak jsem řekl ať to udělají rovnou.
2x
Lehce OT k možnostem čínské diagnostiky ELM327.
Tato jednoduchá diagnostika umí docela hodně, ovšem při splnění několika předpokladů:
1. Je známa verze této diagnostiky. Nejuniverzálnější je v.1.5, všechny ostatní umí méně
2. Je nutné zjistit, zda vaše diagnostika komunikuje s vaším tlf. Záleží na verzi BT dignostiky i telefonu
3. Dokonce záleží i na typu a na r.v. auta. Hlavně kvůli SW v automobilu
4. Iphony spolupracují méně než Androidy
Jednoduše řečeno, musí si dohromady sednout vozidlo (SW), jednotka diagnostiky a telefon, popř. PC/NTB (verze BT). Pokud si nesednou, nic nedohledáte, protože se tyto jednotky nejsou schopny propojit.
S propojením přes Wifi nemám zkušenosti, resp. nikdy se mi nepovedlo.
Mám Dokker 2019 1.6 SCe 75kW, ELM327 v. 1.5 plná (placená) verze, iPhone 8, aplikace Car Scanner. Zatím tato kombinace zvládá vše, co potřebuji, tedy i výmaz a nastavení servisního intervalu KDYKOLI, nastavení palubního PC a běžná diagnostika včetně úprav. Mj. jsem tak i nastavil měření teploty motoru stylem použitým u I. řady Dacií (systém 4 čárek, intervaly do 40°C, do 60°C, do 80°C, přes 80°C, přehřátí kontrolka), jen ho musím vyvolat páčkou pro ovládání palubního PC.
Nemohu si stěžovat.
Jen tak. Mám motor M9R a jsem s ním velice spokojený. Bezporuchový držák. Taky kooperace Renault-Nissan.
Ano je to tato kontrolka.
Po zapnutí zapalování se standartně rozsvítí červeně a zhasne.
Ale nyní se červená změní na žlutou a žlutá zůstane svítít - auto jede v pohodě.
Stejně příští měsíc to dám na výměnu oleje i když to ještě není akutní - najeto cca 11000 km - po výměně.
Předchozí výměna byla loni v červenci.
Horší by byla červená tato nebo žlutá kontrolka MIL (kontrolka motoru).
Tahle klidně může být servisní či olejový interval.
Lama ho měla na dílně, takže o jaký auto jde, to věděla přesně.
Prostě nevěděl jak a místo toho aby to přiznal, tak lhal a tvrdil že to nejde. K takovýmu píp bych svoje auto už nedal. V čem bude lhát příště, že tam nedal nejlevnější čínu ale kvalitu, že byla vadná jednotka za 20k a ne jen spálená pojistka, že brzdovku opravdu měnil, olejovej filtr jen neotřel?
Přesně tohle jsou důvody proč se v autech hrabu sám, v servisech se obecně nedá předpokládat kvalita ale ojeb. Tenhle konkrétní případ to jen potvrzuje.
0x
Olej měníme po 10000km
A kontrolku si samy zhasnem zakoupenou diagnostikou konwei kw 903 neb ta uni od wow a delphi co mam to neumí
O výměnách a servisech vozu si kolega vede záznamy a kontrolka se neřeší neb je pouze informativní a na jizdu vliv nemá
m.sunnysoft.cz/...
Takže pokud auto jede necuká dělá co má neni co řešit
Já jsem si to myslel, akorát to bude svítit.
Kamarád má stejné auto ze stejného roku výroby a diagnostikou kterou má koupenou z číny mu to nastavit - vyresetovat na jeho autě jde, ale na mém ne.
dabel
.
ted jsem pročítal info o ten diagnostice kw 903 vypadá super, jednoduše
myslíte, dle vás, že se bude hodit i kutilum na starších vozech? (Fabia1, Corsa D, Roomster 2014)
0x
Ne, ničemu to nevadí. Klidně můžete jezdit se svítící kontrolkou.
Jen mám pocit, že pokud by to trvalo moc dlouho, tak multifunkční kontrolka změní barvu z oranžové na červenou, ale jistý si tím nejsem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.