Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sportovní vs. originální air box

Od: jarin®

Zdar chlapi,

našel jsem skvělej servis 600 metrů od baráků, vyřešil jsem všechny porodní bolesti od pořádného vyčištění a proplachu chladícího okruhu, výměnu výměníku topení, takže auto krásné topí jako nový. Mám opravenou elektřinu v kufru, NGK svíčky místo Brisek. Top. Minulý týden jsem jel do autorizáku a nechal jsem vymazat chip tuning co tam otec nechal nahrát, teď je tam originální poslední SW včetně aktualizaci všech řídících jednotek.

Mám upravený sání od GSR se sportovním filtrem, stálo to tenkrát 6 tisíc, takže to nepovažuju za úplný shit, ale i tak si nejsem jistý jestli je to ideální a nebylo by lepší tam vrátit origo air box. Filtr je úmístěn dole, i tak si ale myslím, že musí sát o dost teplejší vzduch z motorového prostoru, než origo filtrbox, který má vývod předpokládám někde z podběhu nebo blatníku a nasává tak chladnější vzduch? Taky na údržbu jsem pedant, ale nevím, jestli se mi chce řešit čištění a olejování filtru, jestli prostě není lepší dát obyč značkový Mahle a jednou za rok ho vyměnit.

Mám původní airbox, na té jedné trubce kde je pletení tak je poškozené, vlivem času už spíš trochu chybí na jednom místě viz. foto, je to problém co má na funkci vliv, jde to koupit samostatně nebo neřešit?

Ještě přemýšlím, jestli dát originální airbox, ale hadici co vede od váhy vzduchu k turbu nechat, nebo tam vrátit tu plastovou vroubkovanou originální, co bude mít lepší efekt?

Rád si nechám poradit, co je lepší, jestli toto nebo origo, jak to zamýšleli inženýři v Italii.

Sportovní vs. originální air box
Sportovní vs. originální air box #2
Sportovní vs. originální air box #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Jestli jsi sportovní nadšenec, dej sportovní úpravu, pokud jezdíš "normálně" dej tam originál. Nevím jak se ty jednotlivé díly kazí(jestli ty origo odchází často) a jestli tam není úpava chipu v řídící jednotce, ale záměnou za origo při přečipování/přemapování Ř.J. by potom mohl být s chodem motoru problém

k2
hodnocení

0x

U 90% aut je instalace jakehokoliv sportovniho sani (filtru) bez dalsich uprav vcelku k nicemu. Dal bych original.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]