Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace při rychlejší jízdě

Od: vyjetadvanactka®

Zdravim, nedávno mi začal vibrovat volant při cca 140+. když držím plyn auto je poměrně stabilní, ale při pustění se začně chvět volant. pneu dofoukáno. Ptám se ovšem proto, protože mi do toho začaly vibrace při prudším brždění od cca110+. tudíž nevím, jestli mám měnit brzdy, nebo poloosy. v poloosach vule není a brzdy mají cca 20xxxkm. žádné zběsilé dupání na brzdy si nepamatuji a auto používám jen já.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

FWD, RWD nebo 4WD?

doplněno 07.04.26 21:36:

To protékající servo z hřebenu už máš opravené?

poradte.cz/...

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, možné příčiny jste vyjmenoval. Ještě bych prohlédl, zda někde nechybí závaží na kolech, případně pokud jste přezul, bylo vyváženo?

mathew
hodnocení

0x

Jestli to dělá při 140+ a není to nějak moc tak bych řekl, že to jsou nevyvážené kola, ale pokud nechcete chodit na převážení pokaždé, když sjedete trochu vzorku nebo nachytate pár nečistot tak to nemá cenu řešit .

Záleží co je to za brzdy normální ještě nejsou ani pořádně zajeté, ale na služební Dácii mi vydržely 40k km takže pokud tam máte podobnou kvalitu tak bych je nevylučoval, ale to by vibrovalo spíš jenom při brzdění

hodnocení

0x
Mění se ty vibrace s tahem (zmáčknutím/puštěním) plynu?
Tím se snadno odliší poloosy od ostatních příčin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]