Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám problem mam motorku jawa čz 125typ488 a když jedu na 2 rychlostní stupen tak moto začne poskakovat a vubec nechce jet
dekuji za radu
zkuste vyčitit karburator mozna je tam nekde svinstvo, vymenit svicku, zkusit zda hzi pravidelnou jiskru, vycistit vzduchovej filtr, nebo zkusit vyndat svicku zda tam jde pavilo ale videl bych to na spatny privod paliva nebo slabou jiskru.
Na tom něco bude, obzvláště když se to projevuje pouze při jízdě na 2 rychl. stupeň! Asi se karburátor se svíčkou a filtrem domluvili, že na jinou rychlost budou fungovat správně.
a máte snad nakej nápad co se s tím dá dělat? děkuji
doplněno 23.09.10 22:48:2 rychlostní stupen vyskakuje při přidání plynu poradte prosím
No vida, už z Vás lezou podrobnosti. Nejedná se tedy o poskakování motorky, ale o pouhé vypadávání rychlosti, které se odstraní opravou (výměnou) vadných dílů převodovky po rozebrání motoru.
no dvojka tam zařadit de ale jakmile přidám plyn tak vypadne a skáče přes zuby je chyba v automatu řazení?
Proč by měla být chyba v automatu řazení, když uvádíte, že řadit lze? Chyba je někde na kolech nebo hřídelích v převodovce, tak jako tak bez rozebrání to opravit nepůjde.
Jawaci, jediné co můžete udělat je, rozpůlit motor a pak poznáte jstli je přihnutá vidlička a nebo oholený stromeček. Bohužel jiná možnost zjištění závady a opravy není.
Co myslíte automatem řazení? Nevím, jestli číza měla poloautomat na vypínání spojky, äle určitě je v háji převodovka, opotřebené zuby u převodů, nebo spíš ohnutá či obroušená vidlička. Každopádně se při opravě nevyhnete rozpůlení motoru.
Nápadů by bylo mnoho, je však třeba důkladně znát současný stav. Proto nejlépe uděláte, když tento problém v reálu předvedete někomu, kdo se opravami motorek zabývá a je schopen závadu nejen diagnostikovat, ale i opravit a to ne stylem pokusů a omylů.
Na úrovni této poradny se dá pouze zevrubně teoretizovat a pravděpodobnost, že se někdo se svou radou trefí hned napoprvé do černého tu sice je, ale zaručit se nedá.
Ze spodku motoru na jednom kartru je zašroubována zajišťovací pojistka kulisy řazení. Vyšroubovat ji a zkusit chod zajišťovacího kolíku. Ale pokud to dělá jen dvojka, tak asi je ohnutá vidlice řazení. Pokud to začne zlobit víc - tak bych neriskoval. V mládí jsem měl taky podobný problém, dupnul jsem na řadící páku - přece domů to dojedu i jen 4. rychl. stupeň. Zablokovala se převodovka a následoval pád. Stát se to při předjíždění nějakého auta, tak tady nepíši.
Neviděl bych to tak černě. S ČZ 125 se nechá předjíždět snad jen auto technických služeb při zametání ulice.
Samozřejmě očesaná dvojka. Kdysy jsem s ní jezdil motokáry. Číza se v té době a při denním ježdění musela po sezóně rozebrat a vyměnit kolečka převodovky. Pak to zase jezdilo pár tisíc kilometrů.
Ve Strakonicích nikdy nepochopili, že by tam měli dát čtyřkvalt, nebo předělat převodovku.
No podlle mně je to 4 kvalt. Pokud bude tazatel chtít tak tady má dílenský manuál.
doplněno 25.09.10 08:43: No jo zase jsem nedal odkaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.