Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Almera tino 2.2 dci 82kw

Od: tinoka
Zdravím mam u Almera tino 2.2 dci zvýšenou kourivost spotřebu, na volnoběh hodně kolísají otáčky (za studena). Nejvíce pravděpodobné je ze to je Svc ventil sehnal jsem ho za 1800 od denso. Je tu někdo kdo by mi ho mohl vyměnit? Nebo jak nejlépe se k němu dostat. Dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Počítej s tím, že i katalyzátor bude KO.

tinoka
hodnocení

Dobre s tim jsem tak nějak počítal no. Ale ten mam náhradní to vyměním sám. Spis nevim na koho se obrátit ohledně toho ventilu nejlépe jeste diag bych potřeboval jestli to fakt bude tim ale podle všeho to vypadá ze jo. Přístup je k němu špatný. A nevim na koho se obrátit ohledně výměny
bear

Automechaniky či autoelektrikáře ve tvém nejbližším okolí.

Na pekaře se obrátit taky můžeš, ale ten asi neporadí, pokud to pro něj není víkendové hobby.

;)

P.S.: Většina dílů při výměně není snahou hrát si na gynekologa a pytlíkovat se s tím na třikrát zalomené zápěstí a bojovat jako ježek v kleci.

Aby se kdokoliv na výměnu ventilu dostal, tak je potřeba okolí připravit a demontovat věci okolo, které této operaci zavazí. Tohle je běžná praxe. A jde to pak rychle.

hledej třeba na seznam.cz firmy.cz

tinoka
hodnocení

Jo to mi je jasny jde o to zatim kde jsem se ptal tam mi nissana nechtěli udelat ze s tim nemají zkušenosti ani diag na to.
bear

No tento motor je zkutečně Nissan a není to jako 2.0DCi Renault.

Nicméně většina autoelektrikářů má univerzální diagnostiku napříč značkama. A na aliexpresu si lze koupit i diag do mobilu na car scanner ELM327 do 500kč a napíchneš si ho sám.

Rozlišuj autoelektrikáře, obyč mechaniky a pneuservis.

Kdo ví, kde si se ptal. Stačí pak zvětšovat perimetr okolí.

Tak mi napiš alespoň město či kraj.

bear

I toto stačí. Hlavně si nastavit v mobilu správný profil komunikace. Tento motor totiž nemusí nutně komunikovat po CAN, ale po staru po K-Line

allegro.cz/...

Já, kde to jde, vybírám dle ceny, takže přidám náhodný první odkaz, kde bych levnější už asi nehledal:)
allegro.cz/...
tinoka
hodnocení

Koukám ze posledně se to neodeslalo. Elm 327 mam na co přesně se mam zaměřit v živých datech udělám test za jízdy.
tinoka
hodnocení

Tlak paliva kouknu ale kdy je lepší ho změřit na volnoběh za studena za tepla nebo při jízde
bear

A víš co máš naměřit a jak se co chová za různých jízdních režimů?

otáčky, tlak paliva, egr, dávka vstřikovačů

asd1
Já bych tipnul spíš vstriky hyn..
bear

asd1... Nechápu, když má to ELM, že se nepodíval prvotně do DTC kódů a proč kupuje čidlo tlaku naslepo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]