Nejste přihlášen/a.
Děkuji za případné odpovědi, Martin.
2x
0x
Motor to zvládne, ale nezvládnou to brzdy, aby to bylo bezpečné a těžkej vozík nepřetlačoval zezadu auto a nesmíkla se do strany zadní část vozu při jízdě z kopce zatáčkou, atd...
Problém maj spíš moderní vylehceny vozejky kde se protoci zkrutna tyc/guma = smrt ( vozejku)
Já jsem v tomhle radění opatrnej, protože na silnici není sám a jak píšeš, použiju tvoje slova.
Nevím, zda je debil a nebo zda umí jezdit. Proto píšu možná rizika.
Jinak souhlas. Nejhorší je přívěs s trubkou kotvenou do prostředka podlahy. Často Agadosy nebo Maro Kralovice.
Nejlepší je V oj. Nejlépe od Vezeko.
0x
Auto to zvládne na normální trase, tahal jsem více s menším slabsim autem, ale kratší trasy do 15km víceméně rovina.
Na náročnějším úseku můžeš oddělat spojku, motor v extrémním případě i brzdy, takže s rozumem.
@asd1: A jak ta Fabie pozna, ze do Alpskeho kopce netahnu brzdeny 600kg prives, na jehoz tazeni je normalne technicky (a legislativne) stavena?
Nebo kdyby se tazatel ptal, zda muze jet s Fabii s 3/4t brzdenym karavanem do Alp, tak mu vysvetlite, ze u toho znici spojku a motor?
Papírově stavěná je, ale pokud neni v top stavu tak se párkrát rozjedeš ze serpošky a spojka začne klouzat a shoří ![]()
Podobně motor, v delším krpálu to často nedá ani dvojku, musíš za 1 + plnej knedlík a dostane to pohulit tak že odejde těsnění hlavy nebo se zapečou kruhy. Podobně brzdy z delšího krpálu, motor to neubrzdí, pár serpošek a z obložení se čoudí.
Realita v Alpských krpálech.. A s vozejkem někde k chatě do prudkýho kopečka v zatáčce a ještě couvat, tak spojku taky spálíš ani nevíš jak ![]()
@asd1: Proc by mela po par rozjezdech s 600kg privesem shoret spojka? To same motor? Nedelejte z toho takove drama, Spojka a motor na normalne udrzovane Fabii (ne opravdu nemusi byt v TOP stavu) to musi uplne normalne vydrzet.
O brzdach se nezminuji, tam je to v pripade prelozenych nebrzdenych privesu celkem zahul na brzdy auta.
Respektive co se od vcerejsiho vecera (kdy to nebyl problem) zmenilo?
nezměnilo se nic, pořád platí podmínka umět jezdit a nebýt debil ![]()
Že těžší auto = větší zatížení i spojky, motoru a brzd, to je snad jasný..
@asd1: Takze vcera stacilo umet jezdit a nebyt debil, dnes k tomu pribyla podminka auta v TOP stavu, jinak shori spojka, odejde tesneni a zapecou se kruhy? Jsem zvedavy, co pribyde zitra...
Ale už jsem se dostal párkrát do situace když jsem pálil spojku. Prostě náročnější terén kdy nemůžeš jet moc rychle a strmé stoupání par rozjezdu, nebo couvání do kopce s naloženým vozíkem a je dým pod autem.
Kdybych tak jezdil pravidelně je po spojce.
Navíc jak píše asd pro tuhle fabii je typické i to těsnění pod hlavou.
Pro tuhle Fabii je hlavně typické, že se o ni lidi nestarají. Hlavně důchodci kašlou na údržbu a nebo tam lejou olej jak do Favorita nějakou srágoru. Pak klape jak diesel.
Z oleje vazelína, zbytek náplní snad původních a filtry taky pěkných pár let netknuté atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.