Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Chci se zeptat jaké má povinnosti vlastník auta, když provozovatel je jiná osoba? A jaké povinnosti má provozovatel? Jde mi o to kdo platí pojistné, šrotovné a kdo má zodpovědnost za škodu způsobenou vozidlem?
Přivítám i další odpovědi, které nám pomohou se v tom troch orientovat.
Díky Z.
Zavodnice,
"kdo platí pojistné" podle dohody, klidně i úplně někdo cizí.
"šrotovné" co tím chcete řící? to u nás není
"zodpovědnost za škodu způsobenou vozidlem" ten kdo vozidlo v uvedenou dobu řídil, popřípadě zákonný zástupce. (tříleté dítě a 50 letý chlap)
"Přivítám i další odpovědi" tak začneme, zákony 361, 56, 168, pak vyhlášky 341, 30, ČSN, TP, a další a další,
K čemu to potřebujete?
Vyjde levněji přepsat auto na provozovatele. Jen jsem si chtěla ujasnit pár věcí, které k tomu patří. Jinak děkuji za odpověď a omlouvám se za šrotovné- myslela jsem později zrušení- likvidaci auta.
cena za přepis je 800Kč správní poplatek, +-200Kč evedenční poplatek, + příspěvěk na... ( ekodaň)
ale u některé skupiny obyvatel jsou zbaveny povinnosti platit poplatky.
Já vím. Eko daň u vozu je 5600Kč a pokud by došlo k přepisu jen na provozovatela byla by ta cena jen 50Kč a to je veliký rozdíl. Proto mě zajímají výhody a nevýhody tohoto přepisu
eko daň URČITĚ , NENÍ 5600!
0, 3 000, 5 000. 10 000kČ, JJiná varianta není.
doplněno 23.09.10 15:21:s 50Kč máte skoro pravdu, to zde již napsal mnohokrát NÚ.
Naivko, co příhlásit se do autoškoly? Který blbec by tady vypisoval a kopíroval ustanovení několika zákonů a desítek vyhlášek jen tak? Je to opráce na celé hodiny...v podstatě na diplomovou práci...Hpedej si to po večerech sám, Ale Cyril to dělá za úplatu, oslov jeho...
Je vcelku potěšující, že tu a tam ti něco v paměti uvízne, bohužel většinou to nepodstatné. Jinak bys totiž věděl, že doškolování za úplatu jsem nabízel jedině tobě jako osobě, která je placena za to, že by měla znát a ovládat předpisy, se kterými přichází běžně do styku, ale v reálu je nijak moc neovládá. Tak prosím napříště nepřenášej své nedostatky na zbytek národa.
Proč dotaz tady? Je zákon (co si ho tak přečíst?), napovím - 56/2001 a je stanoveno, kdo může zákon vykládat. A např. zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích nemůže vykládat ani autoškola, i když se tam tak tváří!
Když ti dá někdo radu a poděláš to, budeš se ohánět že tam to říkali, bylo to v novinách, TV ...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.