Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnosti vlastníka a provozovatele auta

Od: zavodnice odpovědí: 11 změna:

Dobrý den!

Chci se zeptat jaké má povinnosti vlastník auta, když provozovatel je jiná osoba? A jaké povinnosti má provozovatel? Jde mi o to kdo platí pojistné, šrotovné a kdo má zodpovědnost za škodu způsobenou vozidlem?

Přivítám i další odpovědi, které nám pomohou se v tom troch orientovat.

Díky Z.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zavodnice,

"kdo platí pojistné" podle dohody, klidně i úplně někdo cizí.

"šrotovné" co tím chcete řící? to u nás není

"zodpovědnost za škodu způsobenou vozidlem" ten kdo vozidlo v uvedenou dobu řídil, popřípadě zákonný zástupce. (tříleté dítě a 50 letý chlap)

"Přivítám i další odpovědi" tak začneme, zákony 361, 56, 168, pak vyhlášky 341, 30, ČSN, TP, a další a další,

K čemu to potřebujete?

zavodnice
hodnocení

Vyjde levněji přepsat auto na provozovatele. Jen jsem si chtěla ujasnit pár věcí, které k tomu patří. Jinak děkuji za odpověď a omlouvám se za šrotovné- myslela jsem později zrušení- likvidaci auta.

cena za přepis je 800Kč správní poplatek, +-200Kč evedenční poplatek, + příspěvěk na... ( ekodaň)

ale u některé skupiny obyvatel jsou zbaveny povinnosti platit poplatky.

zavodnice
hodnocení

Já vím. Eko daň u vozu je 5600Kč a pokud by došlo k přepisu jen na provozovatela byla by ta cena jen 50Kč a to je veliký rozdíl. Proto mě zajímají výhody a nevýhody tohoto přepisu :)

eko daň URČITĚ , NENÍ 5600!

0, 3 000, 5 000. 10 000kČ, JJiná varianta není.

doplněno 23.09.10 15:21:

s 50Kč máte skoro pravdu, to zde již napsal mnohokrát NÚ.

zavodnice
hodnocení

Jedná se o cenu 5000Kč šrotovné+800 přepis+ u nás 350 evidenčka. Těď mi však šlo o to, že kdybych ušetřila jaké povinnosti- výhody, nevýhody bych měla, kdybych si auto nechala přepsat jen na provozovatele za 50Kč.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Naivko, co příhlásit se do autoškoly? Který blbec by tady vypisoval a kopíroval ustanovení několika zákonů a desítek vyhlášek jen tak? Je to opráce na celé hodiny...v podstatě na diplomovou práci...Hpedej si to po večerech sám, Ale Cyril to dělá za úplatu, oslov jeho...

cyril*

Je vcelku potěšující, že tu a tam ti něco v paměti uvízne, bohužel většinou to nepodstatné. Jinak bys totiž věděl, že doškolování za úplatu jsem nabízel jedině tobě jako osobě, která je placena za to, že by měla znát a ovládat předpisy, se kterými přichází běžně do styku, ale v reálu je nijak moc neovládá. Tak prosím napříště nepřenášej své nedostatky na zbytek národa.

buss
hodnocení

0x

Proč dotaz tady? Je zákon (co si ho tak přečíst?), napovím - 56/2001 a je stanoveno, kdo může zákon vykládat. A např. zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích nemůže vykládat ani autoškola, i když se tam tak tváří!

Když ti dá někdo radu a poděláš to, budeš se ohánět že tam to říkali, bylo to v novinách, TV ...?

popopo

PROSIM MUŽE NEGDO RÍC JE MOŽE ABY FIRMA BYLA VLÁSNIK VOZIDLA A FIZICKA OSOBA KTERA PROVOZUJE AVTO BYLA ZAPSANA V MALEM ORV

česky nebo jakým jazykem to chcete?

Ano, může.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]