Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyžadují se na STK bočnice přívěsu, pokude má vozík na ně přípravu?

Od: zdenek2®

Jestliže koupím vozík bez bočnic jako tzv. "plato", budou na STK vyžadovat, abych bočnice přinesl?

Vysvětlím otázku. Vyráběný vozík je modulární a bočnice se dají lehce nasadit zasazením čtyř sloupků do rohových otvorů ve vozíku a nasazením hliníkových bočnic.

Výrobce nabízí vozíky v libovolné konfiguraci, tudíž mohu si vybrat, zda chci bez bočnic anebo s bočnicemi.

Pokud koupím vozík bez bočnic, tak čtyři rohové otvory pro sloupky bočnic ve vozíku samozřejmě budou, to je dáno konstrukčně z výroby, abych si mohl bočnice později dokoupit.

Mně teď zajímá, zda mne technik STK vyhodí či nevyhodí, když uvidí ty otvory na bočnice, ale žádné bočnice mít sebou nebudu. Budu mu marně vysvětlovat, že vozík byl koupen bez bočnic a já žádné nikdy neměl?

V této souvislosti mne také zajímá, zda se bočnice někam zapisují, třeba do TP nebo dnes už do elektronického systému?

Prosím neřeším tu situaci, kdy na STK jednou bočnice přivezu, technik si je vyfotí a příště je mít nebudu. Řeším situaci, kdy bočnice od koupě voziku nemám a nikdy mít nechci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ze zkušenosti - jakákoliv oficiální nástavba - třeba stříška vozíku, plachta, ... na STK být musí. Jedná se o celkovou kontrolu vč. výšky.

hodnocení

0x
Ak vám ho výrobca predal ako nový a technicky spôsobilý bez bočníc, tak STK ich (podľa mňa) požadovať nebude. Po mne tiež nikto na STK nechcel, aby som do otvorov pre relingy čokoľvek nasadzoval. A pritom sa tam dá nasadiť strecha ako pre kone.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, nechte si napsat prohlášení, že vozík je konfigurovatelný a zatím jej kupujete "jako" plaťák. Pak bude technik v klidu a úřad taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]