Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poslední dobou se mi na Kii Ceed 2010 stává to, že auto po chvíli jízdy začne dunět a třepat se. Vypozoroval jsem, ze když zabrzdím a znovu se rozjedu tak to zmizí a pak je již celou cestu klid. Jinak kdybych nezabrzdil tak ten zvuk působí fakt šíleně. Jen tak jsem včera zkusil asi po 2 minutách jízdy kdy to začalo zase dělat zatáhnout ruční brzdu a světě div se, auto skoro nebrzdilo ale hlavně ten zvuk okamžitě zmizel.
Kia Ceed to má řešené blbě, zadní brzda je sice kotoučová ale uvnitř se nachází ještě parkovací brzda normálně čelisťová. A jedno kolo bylo teplejší než druhé, může brzda způsobit to nepravidelné třepání auta a divné zvuky?
Kia Ceed to má řešené blbě, zadní brzda je sice kotoučová ale uvnitř se nachází ještě parkovací brzda normálně čelisťová. A jedno kolo bylo teplejší než druhé, může brzda způsobit to nepravidelné třepání auta a divné zvuky?
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
asd1
1x
Pokud je jedno kolo teplejší tak je vadny třmen nebo lozisko (jde rozlisit infrateplomerem jestli je teplejsi kotouc nebo naboj). Zvedni a zatoc kolem, roztahni desky od kotouce a zatoc znova, Zmer hazivost kotouče i bubnu (když se buben na náboji sunda a nanda jinak=pootoci tak se může rozhodit souosost,ale to vibruje jen při brzdeni)
miso®
0x
Môže to robiť napr. zasekávajúcevsa brzdové obloženie či strmeň. Rozborka a aspoň poctivo vyčistiť. Pri tej príležitosti skontrolovať zbytok nápravy.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]