Nejste přihlášen/a.
Vlastním Smart fortwo MC 01,jezdí po českých silnicích už několik let bez problémů.Nyní při technické kontrole na STK zjistili,že v malém TP je napsána ruční převodovka /man/.Chtěl jsem to uvést do pořádku ale setkal jsem se s neochotným jednáním úředníka na evidenci vozidel,který nechce údaj přepsat,i když to byla zřejmá chyba jiného úředníka před lety,který tam chybný údaj napsal.Pokud vím,tento typ vozidla je vyráběn jen s automatikou.Jak tento problém vyřešit.Poraďte,díky.
P.S. Ve velkém TP není typ převodovky vůbec uváděn.
Ono je to trochu zamotanější, Smart nemá ani klasickou automatickou převodovku, ale robotizovanou. Takže pokud tam někdo napíše, že má automatickou převodovku, tak zase nějaký šťoura začne tvrdit, že to není automatická. Kontaktoval bych zastoupení Smartu a žádal o vyjádření.
1.) tak pokud jde o neochotu něco přepsat, úředník nemá v hlavě ani ve svém úředním computeru přehledné a vyčerpávající databáze všech technických parametrů všech vozidel všech výrobců, a na rozdíl od vás, který se snaží něco "přepsat" pravděpodobně oprávněně, snaží se jiní lidé "přepsat" na úřadu údaje, které "přepsat" nelze...Uvedu příklad, auto je schváleno s automatickou převodovkou, která se "vysype", oprava by stála 40 tisíc, tak si člověk přestaví auto ve stodole na mechanickou - manuální převodovku a přijde na úřad převodovku "přepsat"...Úredník není ochoten něco přepisovat z důvodu, že NOSITELEM HOMOLOGCE JE VÝROBCE, NE ÚŘAD, a výrobce, respektive jeho práva chrání zákon...nelze bez vědomí a souhlasu výrobce nic přepsat od zeleného stolu důležitý technický údaj, protže vozidlo bylo schváleno v nějakém provedení, a vbýrobce je povinen zvádět na trh jen vozidla v proverdení, v jakém byla holmologována, povolní uvádět na trh vozidlo v nějakém provedení vydává výrobci příslušný státní orgán po provedení schvalovacích zkoušek...Tolik k vysvětlení možné neochoty cokoliv přepsat
2.) Zajímalo by mě, co je napsáno ve velkém TP, to tady neuvádíte
3.) Metodicky správné bude řešit problém tam, kde vzniknul, ale s ohledem na místní příslušnost musíte řešit tuto nesrovnalost tam, kde máte trvalé bydlliště...Doporučuji proto vráítit se na úřad a řešit to...pokud auto bylo původně přihlášenio někde jinde, myslím v jiném registzračním místě v ČR, bude původní dovotový spis tam...pak by mohl úředník pořádat uvedený úřad o to, aby se do spidu který bude někde v atchiv podíval repsektive mohl by si nechat poslat kopii registarčního dokladu cizího státu, nebo kopie technických protokolů z STK, na základ kterých byl TP vystaven...Úřad totiž pracuje jen s protokoly, auto fyzicky nekontroluje
4.) Vzhkledem k topmu, že nepopisujete, kde a jak a kdy jste auto získal, nelze podat vyčerpávající odpověď, zda a na kterém na úřadu nebo na které STK hledat chybu a kdy a kde asi mohla vzniknout, Přístě si odpusťte slovní vatu o tom, že auto v ČR několik let jezdí bnez problémů, ale zkuste se rozepsat, od koho, kdy a kde jste jej získal, odud bylo dovezeno atd...
5.) Závěrem...zvedněte zadeček od počítače a jděte na úřad, kde máte trvalé bydliště a neodcházejte, dokud nedostanene vyčerpávající odpověď, nebo návrh řešení co dělat...
Díky za vyčerpávající odpoveď.Skutečně v mém popisu situace nejsou Vámi uváděné podrobnosti a to z toho důvodu,že nemám zde všechny podklady.jedná se o věc,kterou nyní řeší můj syn a já se mu snažím pomoci,protože nemá k dispozici PC.V jednom bych Vám oponoval a to,když se ptáte,co je ve velkém TP.Píšu tam,že ve velkém TP není o tom,jestli je převodovka man nebo automat ani zmínka.Jak se zmínil předchozí pisatel,jedná se převodovku,kde je složité jednoznačně říci,zda se jedná o ruční nebo autom.převodovku.
Zkoušel jsem se dostat na zastoupení firmy Mercedes v ČR,kam by směřoval můj dotaz,zatím se mi nepodařilo tuto I-adresu najít.
malinko jsem za googlil a tady je kontakt na oficiální zastoupení Mercedesu v ČR :Mercedes-Benz Česká republika s.r.o.
Daimlerova 2296/2
149 45 Praha 4 - Chodov, anebo odkaz na stránku : mercedes-benz.cz/... Tak pište a volejte(linka zdarma)
MERCEDES BENZM + NMercedes-Benz Česká Republika, s.r.o.Daimlerova 2296/2; 149 00 PRAHA 4 _ CHODOVwww.mercedes-benz.cz271 077 111 _ centrála; 271 077 750; 271 077 757fax 271 077 752Ing. ŘEHÁK; p. MATĚJOVIČDaimler AG
Záležitost je vyřešená,úředník si opatřil informace a vystavil nový malý TP za 50kč.Na STK potom oprava v protokolu za 100.Díky všem účastníkům zde.
mercedes si za vydané povrzení bude účtovat nějakou částku, nemusí jít o malé peníze, ale pro potřeby úřadu a současně pro potřeby syna by v zájmu dobré značky mohl uveřejnit berzlatně potvrzení na serveru www.DAVOZ.cz, kde by si toto poptvrzení mohl dotyčný úřad ověřit nebo vytisknout, tedy ke knkrétnímu smartu s konkrétním VIN konkrétní větu, že je z výroby schváleno s převodovkoui "AUT"nebo "MAN".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.