Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký motor vybrat? koupě auta - berlingo

Od: vendy1

Zdravím,

potřebovala bych poradit s výběrem auta, nahrazuju berlingo a chci něco podobných rozměrů, hlavně mi jde o tu výšku vzadu, takže berlingo, partner, caddy, dokker a podobně. Benzín - jezdím málo a krátké trasy. Bylo mi doporučeno držet se klasických motorů 1,4/1,6, jenže většinou narazím na nějaké TCe, VTi, o kterých jsem se nedočetla moc fajn věci. Takže nějaká rada co přesně ano a od čeho dát ruce pryč by se hodila. Určitě půjde o ojetinu starou ideálně do 10ti let vzhledem k financím. Předem díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1.3 tce je povedenej motor toho bych se nebál

Ano, 1,3 TCe je skvělý motor z dílny Renaultu, takže jej mj. najdete u modelu Kangoo III. generace (2021-

asd1
hodnocení

1x

Přihodim Doblo a jednoduchý nesmrtelný 1,4 FIRE, jak atmo tak oturbený T-jet. Na běžný couračky výkonově bohatě stačí i ta slabší atmosféra (je to ital takže ohřátý motor se nebát točit k omezovači, pak to jede vcelku svižně)

Nepřímý vstřik + rozvod neni v oleji, malý motůrek který se rychle ohřívá = na couračky moc lepších možností není (kromě elektra :D ), klasický 4 válec a vyloženě příjemný motor. Auto prostorný a dlouhá verze obzvlášť.

Zrovna jsem taky v hledáni…nový ojetiny.Tyhle Berlinga,Partnery,Kangoo atd mám velikostně rád.
Ted se mi líbí práve to Doblo.Couračky a jednoduchý auta je muj požadavek.
Je u toho Dobla co uvádíš motory nejaké ohraničení rokem/roky.Nebo na co si dát pozor
Moc děkuju
asd1

Hledat konkrétní kus v dobrým stavu od podvozku po elektriku...

Obecně čim starší verze tím míň eko = lepší, ale zase je to starší, takže víc ojetý a orezlý káry..

Ideál je něco co nebylo řemeslnická dodávka ale na děcka s kočárkem, kolama a ježdění na chatu.. Nejezdil s tim debil, a servis nikdy nebyl v autorizáku (= servisní knížka není žádná záruka dobré údržby, ale velké varování).. Chce to zkušený oko a někoho kdo ty auta zná a ví na co koukat.. Nejlíp dotáhnout z Dojčlandu nebo Itálie...

hodnocení

0x

Motory VTi - THP od PSA(reps. Stelantis-BMW 1,2 a 1,6 ) NEBRAT! Nejsou na krátké cesty vhodné, (rozv. řemen v oleji, kdy u studeného motoru jde benál do oleje=degradace oleje a tím i řemene, nebo pak poddimenzované rozv. "řetízky" ať již novější 8mm , o starším 7mm ani nemluvě. U těchto motorů není výjimka KO motoru při 50kkm! Nejlepší benzínový motor výhradně a jen od PSA byl 2,0HDI typ RHY, RHZ, RHS... Pokud benál tak jedině starší řada motorů PSA = TU, ale u této kategorie auta (Berla-Partner) jsou dnes už vylítané vrány

hodnocení

0x

Já bych klidně doporučil Dacii Dokker idealně s 1.6mpi(60kw) nebo 1.6sce(75kw),jsou to poměrně jednoduché motory co při dobré péči vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]