Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím o radu zkušenější majitele Koleosu. Přestaly mi z ničeho nic fungovat zadní parkovací senzory (verze bez kamery, čistě jen pípáky). Auto při zařazení zpátečky nereaguje, nepípá a senzory nevidí překážku.
Informace o autě:
• Renault Koleos, r. v. 2013
• Motor: 2.0 dCi
• Výbava: Pouze zadní senzory bez kamery
Co už jsem vyzkoušel a ověřil:
1. Pojistky: Všechny pojistky v kabině i v motorovém prostoru (včetně těch pro parkovací systém a ruční brzdu) jsou v pořádku.
2. Couvací světla: Při zařazení zpátečky se bílá světla normálně rozsvítí (spínač na převodovce by měl být OK).
3. Pípák (reproduktor): Prověřeno – pípák v autě fyzicky funguje (pípne například při vytažení pojistky ruční brzdy jako varování, ale při parkování mlčí).
4. Senzory v nárazníku: Nejsou zanesené ani špinavé. Při zařazené zpátečce jsem zkoušel "poslechový test" i test hmatem, ale senzory necvakají ani nevibrují.
5. Kabeláž/Jednotka: Dostal jsem se k řídicí jednotce v kufru (vpravo pod polstrováním). Deska vypadá opticky čistě, bez známek oxidace nebo vypálení. Konektory vypadají v pořádku.
6. Reakce systému: Když jeden ze senzorů v nárazníku odpojím, systém to okamžitě zaregistruje a auto pípne/zahlásí chybu.
Jakmile ho zapojím zpět, chyba zmizí, ale systém dál nereaguje na překážky.
Zkoušel jsem i reset odpojením baterie, ale bez výsledku. Tlačítko na palubce pro vypnutí senzorů je v poloze "zapnuto".
Máte někdo tip, na co se ještě podívat nebo co by mohlo způsobovat, že systém takto "zamrzne", i když se tváří, že o senzorech ví? Díky za každou radu!
Informace o autě:
• Renault Koleos, r. v. 2013
• Motor: 2.0 dCi
• Výbava: Pouze zadní senzory bez kamery
Co už jsem vyzkoušel a ověřil:
1. Pojistky: Všechny pojistky v kabině i v motorovém prostoru (včetně těch pro parkovací systém a ruční brzdu) jsou v pořádku.
2. Couvací světla: Při zařazení zpátečky se bílá světla normálně rozsvítí (spínač na převodovce by měl být OK).
3. Pípák (reproduktor): Prověřeno – pípák v autě fyzicky funguje (pípne například při vytažení pojistky ruční brzdy jako varování, ale při parkování mlčí).
4. Senzory v nárazníku: Nejsou zanesené ani špinavé. Při zařazené zpátečce jsem zkoušel "poslechový test" i test hmatem, ale senzory necvakají ani nevibrují.
5. Kabeláž/Jednotka: Dostal jsem se k řídicí jednotce v kufru (vpravo pod polstrováním). Deska vypadá opticky čistě, bez známek oxidace nebo vypálení. Konektory vypadají v pořádku.
6. Reakce systému: Když jeden ze senzorů v nárazníku odpojím, systém to okamžitě zaregistruje a auto pípne/zahlásí chybu.
Jakmile ho zapojím zpět, chyba zmizí, ale systém dál nereaguje na překážky.
Zkoušel jsem i reset odpojením baterie, ale bez výsledku. Tlačítko na palubce pro vypnutí senzorů je v poloze "zapnuto".
Máte někdo tip, na co se ještě podívat nebo co by mohlo způsobovat, že systém takto "zamrzne", i když se tváří, že o senzorech ví? Díky za každou radu!
2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]