Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta na “bydlení”

Od: lukys®
Dobrý den,
vždy jsem měl sen mít menší dodávku ve které půjde přespat, něco málo i uvařit a cestovat…
Jsem mladej, polepšil jsem si v práci a začíná to být pro mě dostupné a aktuální.
Jezdím v prťavém Yarisovi r.v. 2017 kterého jsem koupil za celkem dost peněz před třemi lety s nájezdem 20000km. Tudíž je asi pochopitelné že takhle zachovalého a spolehlivého auta na které reálně když to přeženu nesáhnu klidně dalších 10 let krom spotřebky se zbavovat nechci.
Je tu tedy otázka zda bude schůdnější koupit spíše nějakou babičku T4,T5, Traffic apod. a udělat si přestavbu v něčem takovém. Parkováni na sídlišti, garáž nemám.
Pak varianta koupit něco novějšího jako T6 a mít to zároveň jako auto na denní ježdění a Yariska prodat. Přecejen, širší jak osobák to neni.Problém je že jsou u mě časté jízdy jen po městě.
Co z těch starých aut, co je nejspolehlivější a co dokáže pozlobit? Koroze je jasná, to si musí člověk pohlídat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

terry
hodnocení

0x

Dám vám opravdu radu. Ještě pár let šetřete a kupte si hotový obytňák.

bear

To je ovšem problém, protože hotový obytňák nesmí parkovat na sídlišti a vůbec přes noční hodiny ve většině měst, kde je to dáno vyhláškou.

Lépe nenápadná dodávka a i ty tlačí ze sídlišť pryč (s vyjímkou majitelů přilehlých bytů, kteří si to musí vyběhat a mít papír).

hodnocení

Zas takhle ponořenej do toho asi nejsem když vezmeme v potaz že mám od loňska vyrobenou konstrukci na spaní i do Yarise… To je ale opravdu sebevražda.
Pár lidí kolem mě to má v VW T4-T6 a maj to fakt pěkný a mým potřebám přespat někde na víkend by to stačilo.

bear
hodnocení

0x

T4 bude koroze na perník a T5 bude mít mraky km za sebou.

Osobně bych v této kategorii volil Boxer nebo Ducato či Jumper s motory 2.3 JTD Iveco.

hodnocení

Jo to je fakt, T4 co se mi líbí se daj koupit klidně za 200-250…
Tam kilometry ani nevadí, to najede nesmysl.
Pak jsou hezký T5 ale maj 500kkm za sebou a taky za to lidi chtěj šílený prachy.
To je prostě realita…
bear

A ty zrezlý nápravy, tlumiče, ramena, vybouchaný čepy, hřeben řízení, kardan a dif u syncro, dveře se kterejma se musí trošku víc třísknout,... koroze a motor co najede nesmysl není vše.

Taky ten motor musí udělat emise.;)

V T4 a 5 se budeš plazit po kolenou nebo v předklonu, pokud to není sanitka se zvedlou střechou.

hodnocení

Jo to je mi taky jasný, není to zrovna obr ale spát se v tom už dá což je priorita. Bral jsem v potaz že prostě nemám tu garáž a ty Téčka jsou prostě nejblíž osobáku.
Jinak to co jste popsal, takovou T4 bych fakt nekoupil :D
bear

Ta pěkná T4 je zas v hodnotě perspektivního youngtimeru za raketu. Stejně tak pěknej Favorit či Forman se neprodává za basu piv, ale třeba i za 120 000kč.

Takže hledat T5 a vyhnout se motorům 2,5TDi.

hodnocení

0x
Parkování na sídlišti? Na obytnou dodávku se vys**.
hodnocení

Pokud se bude jednat o Téčko apod. tak tím u nás zaberu jedno velké parkovací místo uplně stejně jako Yaris…
Naštěstí se u nás na parkovišti nešetřilo, stojej tu snad 4 dodávky aniž by někoho limitovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]