Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromobil tažení

Od: slavo®

Četl jsem, že elektromobil se nesmí táhnout na laně nebo na tyči protože elekromotor je pevně spojen s nápravou a pokud se točí kola tak vyrobenou elektřinu elektromotorem nemá co spotřebovávat.

A proto mě zajímá jesti elektromobil může do myčky kde vozidlo popojíždí. ( musí se vyřadit, odbrzdit a vypnout zapalování a nezamykat volant ).

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Při popojíždění nebo spíše plazení myčkou se kola točí minimálně. Tedy velmi malou obvodovou rychlostí.

To v motoru nenaindukuje skoro nic.

ttt

hlavne v mycce se prepina volic rezimu na "N"

ttt
hodnocení

0x

Kde to bylo napsano? Prosim o odkaz.

hodnocení

třeba zde

google.com/...

ttt

nevim,

tady je treba Tesla tazena a dobijena tazenim

riva

Takové věci se právě zákazníkům zakazují, protože nevědí jak elektromobil funguje a co se děje když je taženo. K čemu tam může dojít a jak to může poškodit elektroinstalaci.

k2

@ttt: Otazkou je, co si divak ma z videa "vzit" krom poznani, ze pokud tahnete na lane auto rychlosti 110km/h, tak to mate bud brutalne pod kontrolou nebo spise nasrano v palici...

tona
hodnocení

0x

Elektromobil nemám, ale mám auto které do myčky s popojížděním nemůže, protože asistenty to nezvládnou, když jsem to poprvé zjistil,musel jsem potupně vycouvat a asi deset aut ve frontě za mnou muselo couvat. Jezdím do myčky kde auto stojí a všechno jezdí nad ním, má to jedinou vadu, že to dlouho trvá.

bear

Stačí dát neutrál, nezatahovat ručku a vypnout klíček.

k2

@bear: Predpokladal bych, ze @tona nema "mechanickou" parkovaci brzdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]