Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CONELLA - zatajená historie vozidla?!

Od: frdo
Moje zkušenost s CONELLA Brno: Fabia Combi 1.6i (2008, dovoz DE, 85 000 Kč). Interiér ve výborném stavu, o dřívějších haváriích se prodejce nezmínil, prohlídka v nezávislém servisu mi nebyla umožněna. Následné prověření přes Cebia odhalilo historii poškození z více stran (opravy cca 5–7 tis. €). Na věcné upozornění ohledně stavu vozu reagovala Conella dehonestujícím a útočným způsobem. Máte s tímto autobazarem podobnou zkušenost? Doporučuji si historii vozu prověřit předem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

1x

Možná jsem blbá, ale odkdy je povinností (nikoli pouze slušností) prodejce zmiňovat předchozí havárie vozidla? Pokud snad nebylo tvrzeno, že vozidlo je nebourané, nějak nevidím to zatajení, zvlášť za situace, kdy tohle dopředu zjistit šlo.*zmateny*

frdo
hodnocení

AUTOBAZAR CONELLA vedle ZASTRAŠOVÁNÍ lživě a neúplně cituje z protokolu CEBIA!
CONELLA - zatajená historie vozidla?!
CONELLA - zatajená historie vozidla?! #2
CONELLA - zatajená historie vozidla?! #3

hodnocení

0x

Je tu několik podobných zkušenostrí: firmy.cz/...

Ale to vy víte, je tam i ta vaše.

Ovšem dotaz spíš měl znít, jestli někdo zná zcela férový autobazar.

doplněno 09.03.26 15:04: Autobazar obvykle umožňuje kratší zkušební jízdu a prohlídku v areálu,třebas vaším technikem. Že by vás nechali autem courat někam do servisu, kde se bude s autem dít něco mimo jejich kontrolu, to obvyklé nebude.
Asi máte přávo po serveru požadovat, aby smazal jejich odpověď, ve které zřejmě bez vašeho svolení zveřejnili vaše celé jméno a bydliště.
frdo
hodnocení

To nepřiznání se chápu, ale co si dovolili za HOVADSTVÍ a zastrašování u mé recenze‼ No už to mají ÚOOÚ, ČOI, podvodné firmy na dTest, různá autofóra a weby..

hodnocení

0x

Conella neznám, ale podobný případ se mi stal při koupi vozu z autoesa kde mi neřekli, že byly měněny po nehodě oba nárazníky ( zda jim to neřekl prodávající a nebo to sami zatajili netuším ).

Dozvěděl jsem se to až od autorizovaného servisu.

frdo
hodnocení

Že se prodejce nemá k vysvětlování ještě chápu, ale jak HOVADSKY mistři z Conella reagovali (mrkněte se na recenze), to nemá obdoby! M.j. domlouval jsem si třeba přejezd vedle do autoservisu a neexistuje.
CONELLA - zatajená historie vozidla?! #4

hodnocení

0x
Vesměs 90% dotažených vozidel jsou po nějaké nehodě, protože se dá jednoduše zakrýt historie vozidla. Jednání bazaru je tak nějak normální nic mě u nich nepřekvapuje (mě se zas lidí smějí že kupuji auta jen z AAA protože u nich mám zas tu nejlepší zkušenost).
Co se týká poškození tak je to diskutabilní. Totální ekonomická škoda za 2tis euro? Výsměch pojišťovny a papírové odepsání auta. Zajímavé že druhá škoda už byla v pořádku za větší částku.
Já měl Alfu z Belgie kde byla oprava okna, blatníku, nárazníku a světla za 4tis euro jen kvůli tomu že alfa má 3-5 násobné ceny v autorizovaných servisních. Ty samé opravy u nás kromě okna mě vyšli na 60tis což bylo 70% ceny vozidla, totální škoda to nebyla protože to šlo z havarijka.
asd1

Totálka za 2k euro = to byl ten škráblej LP blatník a pro pojišťovnu jednodušší papírování. Hodnota vozu mínus nabídka v aukci za odkup. Nic víc za tim nehledej.

Poškozený dostal možnost buď 2k euro a auto si nechat, nebo prodat v té aukci a dostal by plnou cenu za auto..

Tazatel X servis bez komentáře.

hodnocení

0x
Já tak nějak nevím. Fabií je všude jako máku a když se mi autobazar nezdá, tak jdu s úsměvem jinam. Proč se s nejakým vořežprutem o cokoliv hádat?
frdo
hodnocení

Najdi si recenze Conella a sám bys na ně vystartoval.
Dej sem odkaz, nám čas ani chuť to hledat.

frdo
hodnocení

Kluk se nám s autem vykulil do pole, pak dostal ojetější ale férovou Fabku za 65k. Já jsem tam ani nejel, zaplatili jsme si CEBIA a ta ukázala.. Ale citace Conella "" Dále uvádíte zatajení, že vozidlo bylo kdysi bourané v Německu. Preventivně jsme si také nechali vyhotovit CEBII. V roce 2018 byl opravován pouze levý přední blatník a v roce 2024 byla závada na elektroinstalaci"" se sprostotami před i za je unikátní! Ani autoservis u sousedů neprošel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]