Nejste přihlášen/a.
když je motor škoda 1,4 63kw, cggb,143k najeto studený nebo když je třeba potom zahřátý tak při volnoběhu slabounce jakoby cvaká něco ale jakmile přidám lehce plyn tak to cvakání přestane co to může být?
To si troufnu tvrdit, ze je ptakovina. Hydrostely bud cvakaji za studena po startu (nez se natlakuji), nebo stale (kdyz jsou spatne nebo je "spatny" olej), ale aby cerpadlo nedalo na volnobeh pri zahratem motoru takovy tlak, aby necvakaly, tak by musel byt ve zbytku motoru uz slusny vymlat...
0x
Co jsem slyšel, tak ty pístní čepy zvoní podobně jako hydroštely.
Ale vše souvisí se zanedbanou udržbou. Olej maximálně rok nebo 12 000km a 5w40 s VW normou.
A nelejt Castrol, kterej dělá při přetažené výměně crusty hnusu.
bear
.
Rooma mám od 7/2025 , najeto má 143k, predchozi majiteů menil vždy po roce a na najezdil udajne kolem 10k za rok, olej tam mam Castrol edge 5w30
Zeptej se lidí co mají Volva, co je Castról za hnus.
5w30 byl určen jako longlife a ten je špatně mazný oproti 5w40. Ne tedy vizkozitou, ale tím, že 5w30 je vesměs v kategorii těch longlife, kde není tuším síra či co, která by pomáhala mazat. Třeba auta co mají plnit C3 k vůli DPF (FAP) mají vyloženě bezsirné oleje. Právě k vůli DPF, ale na úkor mazivosti.
Další je, že se tyhle motory nesmí podtáčet vysokým kvaltem a mačkáním plynu naplno v tomto režimu. Tím se motor vyloženě ničí.
takže radeji pristi vymenu oleje uz jen 5w40 s normou 50200 co je proste uvedena pro tyto vozy
zvedavec: idealně Mobil1 nebo Shell a případně proplach Metabond CL před vypuštěním.
bery: píšu pístní čepy (co jsem slyšel od motorářů)... zní podobně jako hydra = hydra to nejsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.