Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo?

Od: fff

Potřebuju auto dát do kupy tak ho budu na dvorku čas to zvedat a mám akorát jeden jack a jeden Vidlicový

potřebuju něco s větším zdvihem a taky bez práce, tedy na vzduch

koukám na to už 0,5 hod. a je to všechno stejný a nejlevnější jsem našel tohle, což vypadá jako všechno ostatní do 2,5 tisic?

Link: allegro.cz/...

případně něco jinýho doporučujete aby to nestálo raketu?

za ušetřený prachy můžu koupit dva kusy, ale zvedat obě strany najednou

U jiných položek ale vypadá to všechno stejně, píšou že je problém se vypouštěním že to to je vypustí a pak to prudce spadne...

ps: ještě jsem objednal další hydraulický JACK /... JACK PANENKA za 358,- (panenky jsou nepřekvapivě levný) , dopravu mám ve Smartu zdarma takže i případné vrácení ve 30 denní lhútě - Ale tyhle děti mají malý zdvih, takže musím zvednout podložit zvednout podložit prostě vopruz

...jaky máte malý hevery vy? Nepište že máte velkej zvedák jako v servisu, ještě jsem uvažoval o takovým zvedáku to zvedne auto na dvě kola do boku ale to stojí asi ranec co?

Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo?
Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo? #2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z tvého pohledu je nejlevnější = nejlepší.

Tak si představ, že ležíš pod autem a najednou zavčne syčet a ucházet vzduch z těch vaků. Jakou hodnotu bude mít sleva, až na tobě bude ležet auto?

Odhaju, že hever má doma každý kutil. Hydraulický hever možná každý druhý. Takže si hevery od někoho půjčit by nemusel být zas takový problém.

Já bych spíše investoval do pevných (výškově stavitelných) podpěr. Když auto pomocí dvou heverů zvedneš vpředu a položíš na podpěry a pak zvedneš vzadu a položíš na podpěry, tak to bude asi jistější, než nějaký gumový vak.

asd1

Tyhle vlnovce jsou v autobusech jako péro.. Nikdy to nesyčelo, vždycky bum a autobus byl dole u silnice *smich*

Pod to bych nikdy nevlezl..

Hevery s kolečkama - vršek se pohybuje do oblouku = hever musí mít možnost popojet = musí být na tvrdém rovném povrchu. Na hlíně se kolečka zaboří = táhne celý auto do strany a vyrve to práh nebo dokonce vyklouzne a auto žuchne dolu *ua*

Vzal bych dvoupístovou panenku - je nízká a má jednou takový zdvih než jednopíst. Na kvalitě bych nešetřil, ty levný často netěsní a furt pomalu sníždí dolu. Pokud potřebuješ zvedat obě strany tak dva kusy.

Taky je možnost najet na nájezdy a dalších 10 cm zvedneš jednoduchou panenkou (= kola ve vzduchu nad nájezdem), dáš podpěry a děláš, máš to vysoko dost.

Různý kolíbky jsou o hubu, často to padá dolu. Je na nich už spousta smrťáků.

+ pořiď podpěry (nebo aspoň špalky), opět brát jedině opravdu kvalitní a ne to nejlevnější - vršek bývá litinový a když je to slaboučký tak snadno rupne (litina je křehká; kvalitní nejsou z nejlevnější litiny ale z oceli na odlitky - vypadá to stejně ale rozdíl je veliký, hlavně když auto nestojí na podpěře ale je tam dva centimetry místa = při selhání heveru auto na podpěru spadne z těch 2 cm jako kladivo - a litina rupne = jde to až na zem.

fff

Samozřejmě že podpěry mám, i špalky, nebo se dává i kolo, nikdy se neleze pod hever bez zajištění.

jenže ten hydraulický hever nebo i auto hever má hrozně malý zdvih že někdy ani není možnost zvednout o krok toho špalku! nehledě na to že je velký opruz to neustále zvedat o kousíčky - je to dost namáhavý točit nebo pumpovat.

Proto potřebuju něco, co ulehčí život a zbyde síla na samotnou práci.

asd1

Něco takovýho (a vybrat vyhovující parametry a kvalitu)

NÍZKÝ HEVER DVOUS/...

fff

Paráda, to jsem ani nevěděl že jsou vícestupňový bohužel nikde není schéma kolik který jednotlivý segment měří a obávám se že ten celkový vždyť je uvedený i s vyštoubováním závitu?

Problém bude jen se stabilitou malé základny

asd1

Většina má pracovní zdvih 2 x 10 cm + dalších 10 cm doladit závitem než začneš zvedat.

Ano max. min výška je dole + závit zašroubovaný a max. výška je nahoře + závit vyšroubovaný. Nesplést s racovním zdvihem.

Dělá se jich spousta verzí, nízký i vysoký, i podle zatížení.

Do měchu bych nešel, sice pohodlný ale když rupne tak auto práskne dolu (při zvedání nemáš podložený). Tohle riziko bych nepodceňoval, radši pomalu ale jistě... Navíc nutnost tlakovýho vzduchu. Panenkou jde i lisovat (klasika je rámeček ze 100 účka)

fff

Obávám se že se to takhle nedá paušalizovat, protože tady od toho výrobce YATO vidím pracovní zdvih pístu 11 - 16,5 cm (u jednodílného) a to podle modelu.

Což je bohužel ale jediný co jsem zatím našel

Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo? #3
Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo? #4
fff

Obávám se že se to takhle nedá paušalizovat, protože tady od toho výrobce YATO vidím pracovní zdvih pístu 11 - 16,5 cm (u jednodílného) a to podle modelu.

zase ta Šroubová část má skoro vždycky 11 cm - alespoň u tohoto výrobce, asi to nebude jeden ten samý díl nebo jo?

Což je bohužel ale jediný Schémátko, co jsem zatím našel

Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo? #5
Autohever pneumatický za 1400,- - máte někdo? #6

fff
hodnocení

Tak ten vzduchový na 3,5 tuny výše za 1200,- má dopravu za 65 Kč (Špatně jsem se podíval)

ale tenhle zdá se mi to úplně to stejný má dopravu ve Smartu zdarma za 0,- allegro.cz/... akorát barva je jiná

přijdou mi oba úplně stejný - zdvih i nosnost, můžete na to někdo mrknout jestli se to liší?

Jako vím že to je šmejd ale nadoma na dvorek by to mohlo tu práci za ty peníze odvést nebo ne? Za kolik se to samý prodává tady v Česku? Škoda mluvit... uvažuju že bych ho vzal jenže by mi to asi rozmluvíte... no ale do 2000 si myslím že nic lepšího nekoupím nebo jo?

hodnocení

0x

S kamarádem jsme si v akci na aretačních přípravcích koupilo zvedak od JCB včetně podpěr ( podobný jako v odkazu) viz : aretacni-pripravky.cz/... . Pravda byl ve vyšší cenové relaci než Vy požadujete-ale zvedne auto dost vysoko, a podpěry jsou bezpečnostní prvek při práci pod autem, bez nich bych nic nedělal, i kdyby šlo jen o výměnu brzdových destiček , a hlavně když se rozumně umísté zvedne celý zadek=dá se pracovat na obou stranách, stejně tak i předek. nebo pak zase rozumě omístěná zveden celou stranu auta.

fff

Díky, podobný mám, asi jen na 2 t takže ten menší, dokoupil jsem si gumovou hlavičku

Ale při zvedání chce jezdit - takže na dvorek kde mám zámkovku (ne rovný povrch) moc nejde jestli rozumíš a ten zdvih je teda u tvého je sice lepší ale cena 4x vyšší a vyžaduje ruční práci :()

hodnocení

0x
Ja kupoval bratrovi k vánocúm červenej s rukojetí cca 2300 kč z alegra
Poznatky za mě supr věc zvedá to parádně bez problému i těžší auta jako ke XC 60ka od volva měnil sem před tejdnem přední péra
Lehčí auta jako suzuki jimny to zvedne jak prd
Co se tyče vypouštění je tam ventil a pouvoluju postupně v klidu a neni problém
Chce to akorat pořádnej kompresor co dokáže nafunět aspon 10 barú
Ja mam ten jeden slabší da jen 6 a těší auta sice zvedne ale da mu to práci
Jinak vždy zvednout a podložit
Dělat jen na heveru je o Darvinovu cenu
fff

Však dávám odkaz na Allegro (klikni mrkni) ale ty ceny se tam pohybujou různě od těch 1200 do 3000, a vypadá to všechno stejně nemám šanci poznat jestli se to liší - protože všechny U raději stejné parametry (3 stěny pláště měchu, 3500 kg nosnost a zdvih .. etc...)

Takže jste spokojený, vzduch neuchází z trubek, dolů to jde hladce a výztuha se nezadrhne?!

Díky za info

Mam tento a koukam cena šla dost dolú
allegro.cz/...
Spokojen sem hodně odpadlo par starostí s obyč heverem a když má dost vzduchu zvedá plynule
fff

Jak říkám to vypadá všechno stejně viz můj první odkaz, akorát si tam lidi stěžujou že to nemá ten minimální zdvih 15 A ten maximální 40 že to taky nenafouká (prý), ale i kdyby to mělo 16 a 38 cm tak to je furt v pohodě

Tak si představ volvo xc60 dam to pod něj bez přídavny podložky a zvednu kolo tak že v pohode přezuji
Vejšku sem neměřil ale zveda to o dost vejš než obyčejnej pojezdák na 2 tuny

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, nevyplatí se šetřit. Když to jde, tak klasický zvedák v dílně nebo jáma. Když ne, tak poctivá rampa či rampičky. Na nouzovku zvednout auto bokem či předek nebi zadek na kozičky-podpěry + špalky ke kolům, brzda, kvalit + "záchranné jištění třeba ještě rezervou atd.

k2
hodnocení

0x

Jen upozornim, ze ta hydraulicka panenka je opravdu malinkata (zakladna 10x10 cm). Mam neco podobneho doma. Na zdvihani auta jsem ho zatim teda nepouzil (cimz ale netvrdim, ze to nelze).

fff
05.03.26 21:35

Ok. A?

hodnocení

0x

Tak já mám ten červený (ale to je asi jedno) asi 5let a jsem s ním nadměrně spokejený.A ano začal se mě po čase zadrhávat ale foukl jsem tam asi 2dcl oleje a problém se vyřešil.Ona ta výstuha asi nebude s nějaké kvalitní nerez oceli a já mám na kompresoru úplně obyčejný odkalovač tak nějakou vodu pustí...

fff

Kam jsi nalil 0,2 litru oleje?

trtr
No asi skrze ventilek přímo do těla heveru. Ony občas "rosí" a dolití je může zachránit. Při pumpování je to pak vidět, nic nic a nejednou vystřelí - je tam vzduch. Ano, pak takový hever beru jako nebezpečí a nespolehlivý.
Magor: ono to asi vypadalo, žes lil olej do toho nafukovacího:) Taky jsem do panenky i pojízdných heveru doplňoval, když třeba trochu v náklonu už pruzily a nešly až nahoru, výrobce tam evidentně dává náplň tak akorát a ani kapku navíc. Jen jsem na to šel skrz šroub pro spouštění, což jde blbě. Lepší je gumový špuntik na těle pistu, který jsem, zalakovany, objevil až ve chvíli, kdy jsem to s olejem prehnal, hever nechtěl jít úplně dolů a já na něj stoupnul - špunt vyletěl a olej všude :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]