Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat na názor předtím, než budu řešit pokutu za parkování na magistrátu. Přišla mi výzva k placení pokuty s odůvodněním "...nezjištěný řidič výše uvedeného motorového vozidla nerespektoval dopravní značku IZ 8a "Zóna s dopravním omezením"s dopravní značkou B 29 "Zákaz stání"."
Večer jsem zaparkoval nejspíše na místě vedle toho modrého Seata (viz obrázky), kde bylo asi poslední volné místo a standardně zaplatil parkovné. Teď přes den, když je parkoviště poloprázdné, je vidět, že modrá čára končila nejspíše hned vedle mého auta. Znamená to, že parkoviště končí tou modrou čarou a za ní platí značka zákaz stání? Jedná se konkrétně o toto místo: maps.app.goo.gl/...
2x
No pokud jste stál hned vedle toho Seata, tak jste již byl mimo vyhrazený prostor pro stání (modrá čára), takže vás asi pokuta nemine.
podle záznamů je Jihlava město s centrálním systémem parkování, kde:
parkovat se smí jen pokud je to vyznačeno modrou vodorovnou čarou na vozovce — to je oficiální pravidlo pro veřejné parkování v Jihlavě (modrá čára indikuje povolené stání, mimo ni je to zakázané)
Ale i tak mi to od nich přijde jako slušná buzerace...
0x
Zdá se mi to že první fotka a zbylé dvě fotky jsou s jiným postavením vozidla?
orgány to mají ještě nafoceno tak dej odpor a budou to řešit ve správním řízení a budou muset oni dokazovat a zdůvodnit
záleží kudy jsi to objel jestli jsi šel kolem značky se zákazem stání?
to by přišlo přímo ale už pokuta nebo jenom že máš jít projednat? Nedávno mi přišlo měšťáků že máme projednat tak jsem to projednal telefonicky, § zpochybnil A řekl ať si to napíšou jako domluvou ať koza zůstane celá a vyřešeno. Akorát po mě chtěl číslo tak se mu to poslal smskou a vyřízeno
Ten Seat tam stojí pořád stejně, fotku jsem pořídil dnes jen pro info, jak to tam vypadá. Na to parkoviště se dá přijet ze dvou stran - okolo krytého parkoviště u Billa (viz fotka) anebo z druhé strany z ulice Tř. Legionářů. Já tam parkoval minulý týden.
Pokuta přišla standardně datovkou, žádné projednání. A fotky k nahlédnutí jen na magistrátu, takže se tam chystám. Ale dopředu jsem si chtěl zjistit, jak se věci právně mají...
0x
Maluvka P na baráku nic neznamená.
Maluvka na baráku není značka, takže tam můžou skasnout vsechny nerezidenty co stojí před kramem.
0x
1/ i kdybste stál tam kde jste neměl, a měla by to vyznačovat ta "smytá" modrá čára, tak jednoznačně nedostatečné značení. když budete argumentovat tím, že jste přijel v noci, tak to nebylo vidět (klidně to vyfoťte i v noci a ukažte jim to) tak to musí uznat, jako neoprávněné pokutování, jelikož značení je nedostatečné
2/ podle mýho názoru i kdyby tam ta modrá čára byla zřetelná, tak nic neříká, že stát od ní zleva nebo zprava je chybné parkování, protože celý ten prostor je parkoviště. pochopil bych to, kdybyste stál od seata na druhé straně a zužoval nebo blokoval průjezd.
ale jsem laik..
To je dobrá poznámka, ta modrá čára je z větší části smytá, čili za šera či za mokra nejspíš na hranici rozpoznatelnosti. S tímhle zkuste argumentovat. Faktem je, že dávat pokutu za tohle je buzerace, ten Seat tam nemá co dělat, akorát budí klamné zdání, že se vedle něj dá parkovat. Asi to už mají městapáci vytipovaný jako snadný zdroj peněz do městské kasičky.
Píšeš tak jednoznačně nedostatečné značení, když na vjezdu je označeno placené Parkoviště tak na celem prostoru musí zaplatit čára nečára... když není resident, nemá za oknem kartu nebo parkovací lístek tak pravděpodobně dostane pokutu, tak nevím proč řešíš nějaké čáry máry
Šmankote prostě si asi porušil že jsi neměl zaplaceno podle nich protože tam můžeš stát pouze z oprávněním takže měl jsi oprávnění nebo neměl?
vůbec nevíme kde a kdy jsi stál, V kolik hodin byl přestupek zachycen a jakým způsobem a kdy vypršel parkovací poplatek, taky ses mohl splést ale zaplatit za jiné auto co já vím - Řešíme tu nesmysly. O podklady (důkazy) sis mohl požádat písemně. Pokud máš písemný zamítnutí tak ho sem zkopíruj
pokud je to obecní pozemek tak obec rozhoduje o pravidlech
Fakt máš zapotřebí hodiny řešit v diskusi domněnky místo abys provedl akci - když ani nevíš kde jsi parkoval? Domnívám se že je kvalifikaci přestupku může obecní strážník v průběhu kdykoliv změnit, když napadneš zákaz stání a on bude mít důkaz na zaplacený poplatek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.