Nejste přihlášen/a.
Pokud se blíží řidič ke křižovatce a je tak blízko, že by už nestačil bezpečně zastavit pokud se mu na semaforu rozsvítí žlutá může do křižovatky vjet.
Ale jak je to z železničním přejezdem - ten žlutou nemá.
Takže se může stát řidiči, že bude tak blízko když se mu rozsvítí blikající červená světla - přece nedokáže zastavit na fleku.
Sice pokud na semaforu nic nesvítí tak řidič již 50 m před přejezdem musí jet max 30 km
Jak se na tuto situaci dívá zákon a vyhláška? Do práce jezdíme autem přes přejezd a diskutujeme o tom.
Dokonce jsem zažil, že z bílého blikajícího které zhaslo se hned rozblikaly červená světla. ( byl jsem ale dostatečně daleko, že jsem v pohodě zastavil ).
0x
Řidič najel v době červené výstrahy do prostoru závor a teď nevěděl co (jednokolejka). Zda projet, couvnout (řidič za zachoval prostor), atd. Motorák se blížil. Už jsem letěl (dneska chodec) směr přejezd, alespoň vytáhnout případná děcka.
Naštěstí naposlední chvíli ta troubení vlaku řidič přejezd opustil, na nejbližší křižovatce rychle změnil místo se, spolujezdcem, zkontroloval střechu a samozřejmě ujel. Smůla, vše je natočeno nedalekou kamerou. Ještě že se nic nestalo. Řidič prostě úplně vytuhl a ani spolujezdec nebyl lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.