Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cyklista predjizdi zprava

Od: mirek88
Dnes jsem se rozjizdel na krizovatce a zacal me predjizdet cyklista hned zanim dalsi dite.
Skoro zadne misto od auta tak 10 cisel.
Je toto povolene? Ja kdyz predjizdim musim metr a neco byt od cyklisty.
Asi by me to bylo jedno ale staci aby to dite jelo krizovatkou vic na me a je hotovo.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

To se mi taky párkrát stalo na kole. To je člověk víc vratkej. Jela jsem a prostě mne někdo nečekaně podjel, zrovna když jsem chtěla sjet blíž ke krajnici. Málem z toho byl karambol. U aut to taky vídám. Kolikrát ten řidič v náklaďáku nemůže vidět toho, co se tam po pravé straně cpe. To je hodně nebezpečné.

jir
hodnocení

0x
Nejhorší na tom je, že může:
Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.
Zkopírováno ze stránek policie ČR.
Co je dostatek místa, je asi hodně individuální...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]