Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podložky na zvýšení podvozku Fabia 1

Od: fa1

Ahoj, tohle vypadá jak nahrada originálu akorát zvýšená o 3 cm, ale asi nezvedne zadek na Fabia1 co? Nejspíš jen Octa1 a Spol? Produkt: allegro.cz/...

...měl by někdo fotku, jak PŘESNĚ +3cm podložka vypadá na zadek u Fabia 1? Pokud vůbec lze? Orig díl to pochopitelně také není.

Dík!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Octavia 1 používá podvozek Golfu IV, Bory, atd...Leona...

Fabia 1 používá podvozek Pola

Princip stejný, ale jiný rozměr co se týče průměru a výstupku na osazení,...

fa1
hodnocení

Dík, a foto nemáš?

Já že ty originální tenký allegro.cz/... jsem viděl jenom na Ovci 1 aspol. Možná jenom dávám špatný dotazy do internetu, nebo nevím

tuhle zvýšenou neoriginální ale jen prodlouženou +3cm (made by Polsko-viz prvotní otázka) vidím právě jenom na tom prvním odkazu ... jak jsem ti říkal jsi náhodou to není kompatibilní a jak říkáš asi není

Říkal jsem si, zadek si přehodím i sám, ale na Fabku to nikde nevidím (nemohu snadno sehnat)? Nevěděl bys kde to můžu sehnat na zadek + 3 - 4 cm?

bear

Netuším, já zvedal jen Feldu.

Kámoš kdysi na krátkou feldu do lesa dal dozadu péra z kombíku a bylo to úplně zkopce :)

hodnocení

0x
Jestli jde o krátkou s lehkým benzinem a nevadilo by, že kromě zvednutí i ztvrdne (pro stabilitu by to asi bylo vhodnější), dal bych dopředu péra pro diesel a dozadu kombikovy. Já mám zkušenost s O2 combi, kde po výměně předních za druhovýrobu, nejspíš univerzální pro všechny motory, se předek rak zvedl, že vzadu jsem to musel dohnat perama pro nejtěžší verzi superbu 2 combi/7mistny touran. Je to v rovině, výš a při naložení kufru tolik nesedne. Stejné péra jsem si dal i do O1 combi (obě mají dodatečné tažné a lpg nádrž, takže ty silnější to potrebovalo jak sůl, volnou délku maji +- stejnou, jen se tolik nestlaci).
fa1

Bohužel je to ta nejtěžší varianta takže v originále nejtvrdší péra že už tvrdší nejdou, jenže já nevím to stane když dám nový péra, jestli už to samo osobě nebude vysoký

A jeden týpek říkal že 3 cm jsou moc a druhý že jí 2 cm jsou brutálně vidět tak nevím...

hlavně nevím komu by se to chtělo udělat

k2

@fa1: Nejak mi unika, co ma byt ucelem Vaseho snazeni. Momentalne mate nejake stare utahane pera, ale nevite jak moc. Vymyslite, jak to zvednout, aby to nebylo malo ani moc, aniz byste vychazel ze seriove vysky. Toto asi nema rozumne reseni...

fa1

@k2 Že by pro zvýšení světlé výšky vozu - jednoduše si lze takto pomoci v případech, kdy vůz jezdí často v terénu, po špatných cestách, naložený a nebo původní odpružení je již unavené...

teď jsem našel: Nemlich to samý jako je v mým prvním odkazu v prvním dotazu, akorát že to je větší +45 a to je moc A taky cena je trojnásobná - holt vyšší marže než na Allegru sp-el.cz/...

tady jen +20 (zato s homologací) a cena 2000,- asi úplně nesmysl pruziny.info/...

do té výšky a ceny nejdu, hledám +30mm na zadek (na předek už mám Ale zatím ne vyměněný) a tak potřebuju ještě na zadek) a za normální peníze... tak kdybyste někdo někoho znal, kdo do toho šel, protože je to holt není běžný produkt a zkušenosti nejsou

k2

@fa1: Vse, co mate vyznaceno tucne, je ale nesmysl. Bud chcete zvedat auto o nejakou konkretni hodnotu, nebo mate unavene stavajici pruziny. Ale resit unavene pruziny tim, ze je vypodlozite je uplny nesmysl.

fa1

označujete něco nesmyslem - asi jen pro nedostatek představivosti?

může to mít význam, že třeba chcete měkčí podvozek a přitom zvýšený, třeba kvůli snažšímu nastupování a polním cestám!?

Problém je, že kombinace měkký a zároveň zvýšený bude mít horší jízdní vlastnosti.
Jak jsem psal, dobré zkušenosti mám s lehkým zvýšením pomocí pružin stejně dlouhých, ale silnějších. A nové druhovýrobni pružiny jsou za pár korun, maxgear byly tenkrát asi po 4 stovkach, na fabii mu teď v garáži jentak do foroty leží péra z allegra po 160 korunách.
fa1

Problém asi je, že se ta takzvaně volná délka a tvrdost nikde neuvádí.

Ty pružiny lesjofors stojí okolo 2x600,-

Délka se uvádí běžně a průměr drátu taky.
fa1

Průměr drátu jo ale Jen samotným průměrem je dana tvrdost, třeba sportovní podvozek u Fábie 74 versus 96 kW (snížený podvozek).

Jo že výška bude dana s výškou pružiny to je mi jasný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]