Nejste přihlášen/a.
1x
Pokud jde určitě nafta do vstřikovačů a ty rozprašují, pak to jsou žhavky nebo žhavicí relé. Pokud je vše OK tak ještě už hodně jetý motor nebo s prasklou hlavou či fouklým těsněním=menší tlaky proto studený hůře chytá. Nic jiného mne nenapadá protože to je jednoduchá mechanika. Zkontrolujte zda opravdu jde nafta do vstřikovačů a zda žhaví jak má a jak dlouho. Zkoušel jste nejprve třeba 2xnažhavit a pak teprve startovat?
Mně osobně na D9B (XUD9A) zlobila dodávka nafty-chcípal na málo nafty=vadné víko pal.ftru hooodně přisával vzduch .Na předchozím, typ 162 (XUD9) pro změnu prasklá hlava-nové žhavky a stejně v létě na 2-3 pokus a vzimě 4-5. Zajímavé bylo -když jsem doplnil vodu nezi rysky, tak to něco vyházelo ven a motor stabilně držel kousek pod minimem-pak to fungovalo bezchybně až na starty. Ještě doplnění tento motor-obchodní značení D9B, tovární XUD9A- je mezi atmo motory výjímka - má přípravu pro montáž turba - např kanálek mazání turba, ostřik dna pístů olejem...
0x
To Bery-čekám kdy tazatel písne zda vyzkoušel jak žhaví a zda opravdu jde nafta ke vstřikovačům! Od těchto dvou věcí se pak vyvrbí co s tím dál!
Stop ventil je někde na čerpadle, žel nepamatuji kde ale každopádně na něj jde jeden či dva kablíky (matně tuším že jen jeden) jednoduché vyjmout zaslepit a startovat nebo přivést dalším kablíkem +pól a pokud je slyšet cvaknutí, pak je OK.
Jen tak mimo soutěž -kdy byl naposledy měněn palivový filtr?! Níže dám foto čerpadl, na blíže neurčený hladký diesel pěkně vidět el na stopventil! nad tím modrým
0x
na motorech 1,9D mi pravidelně padala nafta - před přívod do motoru jsem si dával čerpací balonek - před startem stačilo párkrát namáčknout
tak tam musí být bordel na cestě...
To třeba švagr roky tankoval nejlevnější palivo, pak přijel na shellku - a nadával, že mu zničila motor - ale ono to jen uvolnilo ten dlouholetý bordel, co si tam skladoval. U toho starého auta asi nemá smysl (pokud to není srdcovka) investovat do servisu. Max. někde v garáži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.