Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý výhřev sedaček

Od: previt®
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli je u Octavia 2 (2011) normální, že při zapnutí výhřevu sedačky trvá celkem dlouho (odhadem 2-3min.) než je cítit nějaké teplo ze sedačky? Popřípadě jestli se to dá nějak opravit anebo by to znamenalo kompletní výměnu sedačky za novou. Když to porovnám například s Fabia 2025, tak Fabia hřeje už za cca 15s, což je obrovský rozdíl..

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

3x
Ne, není to normální, moje octa2 hřeje do minuty (pod řidičem, vedle jsem nikdy neseděl), a navíc snesu jen stupeň 1, 2 a 3 mě pálí do zadku. 2009.
hodnocení

Aha, díky za info. Já dávám automaticky 3 stupeň, který tam mám prakticky celou dobu, aby to příjemně hřálo.
Takže podle toho to bude spíš problém ve vyhřívání..
lll
Jestli jsou tam tři spirály, tak ti asi funguje jen jedna, bear asi ví, ten ví o škodovkách všechno.
bear

Měly by tam být jen dvě dečky (sedák,opěrák).

Pod bederní část zad v opěrce a pod zadek na sedáku.

V jedné části spirál je termistor a hlídá teplotu.

Na kolečku nastavuješ 1-3 případně u první a dvojkové 1-5 stupeň.

Na fotce O2 sedák. Jeden konektor spirála a druhej termistor (čidlo).

Pak je k tomu ještě jedna dečka záda naskodovku.cz/... Obojí je připojené pod sedačkou do řj, která je součástí sedadla.

Pomalý výhřev sedaček
bear

Pro kůži jsou dráty v dečkách víc nahusto a mají větší výkon.

hodnocení

Já na té své O2 mám tedy jen 3 stupně výhřevu na ovládácím kolečku Climatronicu. Chápu to tedy správně, že se nemusí měnit celá sedačka, ale je tam na výměnu jen ta dečka? To je celkem super, že stojí jen okolo tisícovky, bál jsem se mnohem větší částky...

bear

Odbalí se čalounění a dečka je nalepená na molitanu kontaktním lepidlem na molitany.

pecenkav
hodnocení

1x

Jen se zeptám, k čemu je to dobrý, nikdy jsem neměl auto s vyhřívanýma sedačkama a ani jsem necítil potřebu je mít, zadek mě nikdy nezáb, ani u kožených sedaček, to spíš byly nepříjemný ty studený bakelitový volanty, na ty jsem si dával potahy, zábly a klouzali v rukách

hodnocení

Aby člověk neměl zmrzlej zadek, když si sedne do studeného auta.
Jestli vám to nevadí, jen dobře pro vás. Já mám rád komfort a vadí mi studené sedačky a volant..
bear

Není to špatné, ale dá se bez toho žít, pokud parkuješ v garáži a sedačky nejsou jako ledovka. Stejně příjemné jsou masážní, ale opět, dá se i bez toho žít.

Bez čeho se nedá žít je klimatizace a venkovní teploty na 26C.

hodnocení

V garáži právě neparkuji a i když Webasto vyhřeje interiér, tak volant a sedák jsou stále ledové. Masážní sedačky jsem si vyzkoušel v GLC EQ, jako není to špatné ale člověk to párkrát vyzkouší a pak už to moc nepoužívá. Narozdíl od odvětrávání (v létě) a právě výhřevu (od podzima do jara). Bez klimy bych si to ani nedokázal představit...*frajer*

pecenkav

Nevim, asi nejsem cimprlich, mám octavku1 a parkuju venku a nezebe mě nic, ani ten volant, není z bakelitu, při ježdění po Praze asi masážní sedačka potřeba není, o to se postarají ty silnice.

Co se týká klimatizace, tu jsem posledních 10 let zapínal jenom kvůli tomu, abych si ověřil, jestli ještě funguje, zatím v létě nebylo takový horko, abych jí potřeboval, zatím mi stačily otevřený okna.

Jenom dodám, že jezdím každý den.

hodnocení

Však říkám, dobře pro vás. Já mám rád komfort, klimatizace je zapnutá po celý rok a jediné co na ní chci řešit je její nastavení teploty tak, aby byla aspoň na 23°C a v létě byla o 5°C méně než je teplota venku...;)

bear
hodnocení

0x

Víceméně normální.

Navíc je potřeba uvádět zda kůže či textil. Sice to u kůže kompenzuje tuším silnější jednotka, respektive její nastavení náběhu při zapnutí (u Fabky 1 to tak bylo), ale 2-3minuty jsou vpořádku u 2. generace.

hodnocení

Obojí je textil.
bear

U textilu by to mělo být cítit rychleji. Nicméně 2 minuty bych neřešil.

Stářím se může měnit odpor drátu výhřevu. Stejně jako u zrcátek, kdy natápí čím dál pomaleji až přestanou úplně.

hodnocení

Mě to právě štve, protože než se to nahřeje, tak už mám třetinu cesty do práce za sebou. A když jsem zjistil, jak rychle to dokáže nová Fabia zahřát, tak jsem si říkal, jestli to už nebude nějakým stářím a vyšším odporem spirál anebo nějakou nefunkční spirálou.

tona
hodnocení

0x

U mého jeepu nastartuji motor, při nízké teplotě se mi automaticky zapne vyhřívání sedačky řidiče a volantu, a tak po půl minutě již topení sedačky stahuji na menší výkon. Mám kůži.

hodnocení

0x
Já bych řek že to je normální u mí jedničky to taky trvá a kamarádovo dvojka je na tom podobně navíc máli člověk třeba potahy nebo sou ty sedačky po mrazivé noci vymrzlí plus má člověk náký to oblečení tak to chvíly trvá než se to vše prohřeje

asd1
hodnocení

0x

Mně výhřev chcípnul.. a lenost kuchat sedačku a hledat přerušenej drátek nebo měnit dečku... jsem zatim "provizorně"vyřešil vyhřívaným potahem z Lidlu. Funguje dobře, za tři kila dobrý. Ještě je v plánu připojit to na origo vypínač *smich*

Vyhřívaná podložk/...

Taky jsem při první poruše chtěl jit touhle cestou, to jsem ještě měl na sedačkách potahy. Ale co mám zkušenost s vyhřívanýma potahama ve favoritu a felde, nic nevydržely, za chvíli se drátek někde přesedel, takže by to asi bylo řešení na chvíli a sedačku jsem vyndal, vykuchal a drátek napojil, beztak jsem potreboval přilepit ulomenej bok u levý pulky :). A po dvou letech opět na dalším místě ...

hodnocení

fa1
hodnocení

0x

Nemáš foto topidla sedačky i na Fabii1? Taky mi nefunguje (2004) - jde to vyměnit?

bear

Na Fabii 1 už to nejde sehnat a nebo jen zbytky. Třeba sedák 1ks, atd...

2004ka měla každá sedačka svojí jednotku a pak facelift měl jen jednotku u řidiče a ta ovládala i sedačku spolujezdce tuším. Kdysi jsem po tom šel, že bych si to dodělal, ale nechtěl jsem tam dávat dečky z vyžších modelů i když koukám, že s F1 mají stejnou jednotku.

A ty rolny na nastavení teploty na palubce jsou jen podsvícené potenciometry a dle odporu na vedení ovládají tu jednotku pod sedákem.

Asi by tam šlo nabastlit dečku z roomstera a F2. Octavia má sedáky větší. Tam asi ne.

Jak kolenem prosedneš dečku a přetrhneš drát, tak je konec.

kup si na ali uni vyhřev pro 2 sedadla a vyměn si to

forum.skodahome.cz/...

todle sem dal do fábie suzuki jimny a dacie dastr a uz nakej ten rok to jede a nevim o tom

aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]